Altro i kommercielle køkkener

Behovet for sikkerhed

Olie, fedt, mel? Vi sørger for din sikkerhed

Hold det rent og HACCP

Skidtet på gulvet

Altro’s simple løsning

Altro’s produkter til kommercielle køkkener

Teknisk ekspertise

Mere end 60 års erfaring i at levere køkkenløsninger

Tjekliste, når du skal vælge gulvbelægning

  • Identificér dine behov
  • Identificér den mulige snavs
  • Udfør en risikovurdering
  • Forstå dine risici
  • Vælg din gulvbelægning
  • Installér din gulvbelægning
  • Hold din gulvbelægning ved lige
Behovet for sikkerhed

Ifølge det Europæiske Agentur for Sikkerhed og Sundhed på Arbejdspladsen er skrid og fald de mest almindelige uheld i hospitalssektoren, især i køkkenet. Skrid sker primært efter, at overflader udsættes for vand, madaffald eller olie og dermed bliver glatte.

Tager hånd om alle dine behov i et krævende kommercielt køkken.

Vi har nøje designet vores sikkerhedsgulve, så de kan imødekomme de forhold, der almindeligvis gør sig gældende i køkkener – skrid, urenheder, rengøring og vedligehold. Vores system beskytter ikke kun de folk, der bruger det; det beskytter også miljøet og dem, der er ansvarlige for de ansattes og besøgendes sikkerhed og sundhed.

Vi tester vores produkter grundigt og overgår branchestandarden for sikkerhed og hygiejne med det formål at sikre, at du har den bedste løsning i din virksomhed.

Det siger loven

I henhold til EU direktiverne har arbejdsgivere ansvar for deres ansattes sikkerhed og sundhed. Direktiv 89/391 sætter rammerne for sundheds-og sikkerhedsforvaltningen, risikoidentifikation og forebyggelse

Vores specialiserede sikkerhedsgulv, Altro Stronghold 30, opnår en testværdi (PTV) i pendultesten på ≥55 / R12, hvilket vil sige, at det lige giver dig lidt mere, end du kan forvente. Netop dette gulv har bevist, at det yder den højeste sikkerhed og skridsikkerhed.

Hvorfor skrider du?

Urenheder (vand, olie, mel) skaber en hinde mellem gulvet og din sko eller fod.

En hinde på tykkelse med 1/10 af et menneskehår kan være nok til at forhindre fuld kontakt mellem sko og gulv og dermed forårsage uheld. Formen af aggregaterne i Altro Stronghold 30 gennemtrænger overfladen af gulvet og skaber et greb om skoens sål, som dermed forebygger uheld.

Olie, fedt, mel? Vi sikrer dig

Antallet af gæster spiller ingen rolle – det gør urenheder

Hvis du vælger gulvbelægning ud fra, hvor mange gæster du servicerer hver dag, tager du ikke højde for den skridrisiko urenheder i køkkenet forårsager.

Test og urenheder

Områder hvor der forberedes og tilberedes mad og drikke kan medføre farer. Fedtstof, olie, mel, mælk, madpartikler og den legendariske bananskræl – kan alle ende på gulvet.

Altro’s bæredygtige sikkerhedsgulve yder langvarige sikre og hygiejniske overflader i våde, støvede og fedtede miljøer.

Tests fra den virkelige verden

Rampetesten måler skridsikkerheden, men de urenhederne, der benyttes i testen, svarer ikke til dem der befinder sig i rigtige køkkenmiljøer.

Den almindelige pendultest, der tester skridsikkerhed med sko på, benytter vand. Testresultaterne angives i en pendultestværdi (PTV); en værdi på PTV≥36 udtrykker en risiko på 1 ud af 1 million for skrid på en våd overflade. En våd overflade, der kun er dækket af rent vand vel og mærket.

Du ved at vand kun repræsenterer en lille del af de farer en køkkenansat udsættes for på daglig basis. Derfor har vi besluttet at udsætte vores gulve for en test fra den virkelige verden; vi benytter en bred vifte af forskellige urenheder, der alle forekommer i et kommercielt køkken.

Virkeligheden er, at kommercielle køkkener er travle. Olie fordamper, og når den nedkøles lægger den sig på gulvet – det kræver en løbende rengøring for at forhindre glatte overflader. Selv små spild af mælk eller mel kan skabe en meget farlig situation.

En travl frokostservering betyder masser af olie og andre ingredienser på gulvet og langt fra tid nok til at holde gulvene rene og sikre.

Hvad har du brug for og hvorfor?

Forskellige tests viser, at forskellige urenheder forårsager forskellige sikkerhedsudfordringer. Mens risikoen fra vegetabilsk olie måske ikke kommer som en overraskelse, er den næstmest alvorlige fare fedtet vand – og hvilket køkkener kan undgå det?

Typiske urenheder i et køkken er ikke vand og motorolie, som er de urenheder, der anvendes i pendultesten og rampetesten. Den test, vi benytter, er baseret på standard pendultesten BS7976, men i stedet for kun at benytte vand som urenhed benytter vi også et udvalg af andre urenheder, der typisk forekommer i et køkken.

Risikoen for at skride, når der ligger Altro Stronghold 30 på gulvet, reduceres til mindre end 1 ud af en million, ved urenheder i kommercielle køkkener

Grafen viser testresultater for Altro Stronghold 30 med almindelige køkkenurenheder, inkl.

  • olie
  • fedtet vand fra opvask
  • mælk, mel, plastikemballage

Du finder flere oplysninger i vores køkkenbrochure.

Vidste du at?

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår at op mod 30% af industrilandes befolkninger hvert år udsættes for madforgiftning, og undersøgelser viser, at køkkener er den største synder, mens overfladeurenheder er i top 5 over årsager til madforgiftning.

Hold det rent

At sikre folks sikkerhed handler ikke kun om skridsikkerhed og rengøring. Det handler også om at forhindre at overflader ophober bakterier.

Vores sikkerhedsgulve har en uigennemtrængelig overflade, som er nem at holde ren. Med regelmæssig rengøring og vedligeholdelse med traditionelle metoder, gør Altro gulvene det ikke muligt for bakterier hverken at skjule sig eller at vokse.

Det er så hårdført, at du kan højtryksspule gulvet, hvis du vil uden at beskadige overfladen, som ellers kan føre til bakterievækst.

Når du har et rent køkken, har du også et sikkert og hygiejnisk køkken.

Altro’s integrerede løsninger gør det ikke muligt for bakterier at gemme sig.

Det smukke ved design

Vi har designet vores sikkerhedsgulve, så de gør rengøring og vedligehold nemmere for dig. Overfladerne er vandtætte og fuldt forseglede omkring armaturer og beslag, det er den slags detaljer, som bakterier og mikro-organismer hader. Gulvene gør det muligt for dig at imødekomme de strenge hygiejnekrav. De gør det også nemt at få dine overflader til at se rene ud, hvilket gør det til et rart miljø for dit personale og bekvemt, når der er kontrolbesøg. Det betyder, at du kan nyde den langvarige hygiejne, som vores produkter tilbyder.

Altro’s produkter er ikke-sugende og ikke-afskallende, så intet kommer hverken ind eller ud. Og fordi de har en høj slagsikkerhed er skader, der kan ophobe bakterier, usandsynlige.

Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP)


HACCP er et internationalt system til administration af fødevaresikkerhed. Det er et retsligt krav i Europa under EC regulering 852/2004. HACCP kræver en risikovurdering af hver enkelt område, hvor der tilberedes fødevarer med henblik på at identificere “kritiske områder”, der er potentielt farefulde, når det gælder fødevaresikkerheden. Farer inkluderer:

  • urenheder som følge af personale eller dårligt installerede samlinger eller udstyr
  • kemiske, fysiske eller allergifremkaldende risici som følge af ingredienser, håndtering, udstyr eller samlinger inkl. gulve og vægge. Du kan reducere risikoen og holde inspektioner på et minimum ved at vælge Altro sikkerhedsgulve, som er godkendt af HACCP International.
"Altro’s produkter er nogle af de få verdensomspændende gulv- og vægbeklædningsprodukter, der har opnået HACCP International’s certificering til “non-food” service og forsyning, hvilket betyder, at de er blevet vurderet af en tredje-part og fundet tilfredsstillende og hygiejniske til fødevaremiljøer. Både gulv- og vægprodukter fra Altro tilbyder samlingsfrie og uigennemtrængelige løsninger, hvilket betyder, at der ikke er nogle gemmesteder for bakterier, og samtidig er de nemme at rengøre – begge egenskaber er vigtige i fødevareindustrien"
Richard Mallett
Europæisk Leder af HACCP International

Snavs på fliser

Vi er sikre på, at vi har varetaget alle de behov, der gør sig gældende i krævende kommercielle køkkener.

 

Overflader skal holdes rene og hygiejniske for at garantere sikkerheden for dine kunder og medarbejdere.

Fliser og fuger er sugende, hvilket gør dem mere udsatte for bakterieophobning. De går også nemmere i stykker og revner, hvilket tillader skidt og bakterier at samle og gemme sig for rengøringen.

Altro: det moderne alternativ til fliser

 

Med Altro Stronghold 30 er du sikret et hårdført gulv uden frygt for urenheder.

Forretninger kan nyde godt af langvarige reducerede vedligeholdsomkostninger, med en betydelig reduceret risiko for urenheder eller, skulle det værst tænkelige ske – et tilfælde af madforgiftning – mulige retssager eller endda lukning. Alt dette gør det perfekt til brug i cateringområder.

 

Til alle cateringmiljøer anbefaler det Europæiske Agentur for Sikkerhed og Sundhed på Arbejdet at udføre en risikovurdering. Besøg www.osha.europa.eu for mere information.

 

Vidste du at?

Campylobacterinfektioner er den hyppigst anmeldte fødevareopstående sygdom i EU, med over 190.000 tilfælde hvert år. (European Food Safety Authority) Fødevareadministration

Håndtering af fødevaresikkerhed

Beskyt dit miljø!

EU’s retningslinjer for fødevaresikkerhed foreskriver, at køkkener eller industrielle cateringområder skal overholde følgende:

  • Hver fødevarevirksomhed skal sikre at fødevaresikkerheden aldrig kompromitteres. Indretningen, designet og konstruktionen af lokaler skal forhindre ophobning af skidt og afkastning af partikler. I tillæg skal kondensering eller uønsket mug på overflader forhindres
  • én måde at sikre, at kravene og sikkerheden overholdes, er ved at installere Altro sikkerhedsgulve
  • alle gulve, gangarealer og trapper skal være sikre for ansatte og klienter
  • gulve, vægge, lofter, vinduer og døre skal have uigennemtrængelige, ikke-absorberende og vaskbare overflader. Alle overflader bør vedligeholdes på passende vis og dermed være nemme at rengøre og desinficere. Dette kræver, at alle overflader er glatte, vaskbare, tærings-modstandsdygtige og lavet af ikkegiftige materialer
  • Altro sikkerhedsgulve er i overensstemmelse med HACCP og giver dig ro i sindet med miljøsikkerhedsmæssige risikovurderinger.

 

Dine sikre køkkenløsninger

Du anser måske sikkerhed og hygiejne som værende altafgørende i hovedkøkkenet – men der er også sikkerhedsfarer i resten af huset. Fra det tidspunkt hvor en køkkenassistent går gennem varelageret med fødevareleverancen, til de forlader arbejdspladsen, bevæger de sig gennem hele køkkenet og kommer i kontakt med urenheder og skridfarer. Intet område er sikkert. Så den bedste måde at garantere, at farerne undgås, er ved at hele arbejdspladsen er sikker. Altro giver dig den sikkerhed, du behøver.

Serveringsdiske

fødevarespild

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

Kødtilberedning

bakterier og væsker

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

Grydeopvask

vand, sæbe, bakterier, damp

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

Kold opbevaring

bakterier, vand / kondens

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

Tør opbevaring

urenheder som støv, mel, tabte tørvarer

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

Hovedkøkkenet

urenheder som mel, sukker, olie, fedt, vand, jord

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

Grøntsagstilberedning

jord, vand, skræller

Løsning: Altro Stronghold 30
Altro Whiterock

"Altro’s produkter har hjulpet os med at skabe nogle imødekommende omgivelser i køkkenområderne, som er blevet taget godt imod af vores personale og studerende. Samtidig med at det er pænt, lever væg- og gulvprodukterne op til deres ry for at være nemme at vedligeholde. Et travlt universitetskøkken kan være et farligt arbejdsmiljø, så skridsikkerhed er endnu en vigtig fordel ved den nye gulvbelægning, der hjælper os til at undgå uheld."

Ian Reinhardt, Catering Leder Trinity College, Cambridge University

Vidste du at?

Campylobacterinfektioner er den hyppigst anmeldte fødevareopstående sygdom i EU, med over 190.000 tilfælde hvert år. (European Food Safety Authority) Fødevareadministration.

Vidste du at?

At farlige mikroorganismer kan forekomme på hænder, klude, redskaber og skærebrætter, og den mindste kontakt kan overføre dem til mad og skabe fødevareskabte sygdomme. Altro Stronghold 30 has Altro Easyclean technology, making it straightforward to clean and maintain.

Altro’s specialiserede køkkenløsninger

Perfekte til kommercielle køkkener overalt inkl:

  • Restauranter
  • FastFood-restauranter
  • Hoteller
  • Hospitaler
  • Udstillinger / Arenaer / Stadiums
  • Fritidsinstitutioner
  • Skoler
  • Fængsler
  • Supermarkedscaféer
  • Områder til fødevaretilberedning og produktion
  • Sandwich-caféer

"Altro gulvene og væggene i køkkenet kan rengøres med højtryksspuler, som sikrer en uovertruffen hygiejne, og samtidig sparer det os for rengøringstid. En af vores andre prioriteter er sikkerhed og Altro gulvets skridsikkerhedsegenskaber passer perfekt til vores krav. Derudover foregår installationen ekstremt hurtigt, når man anvender en certificeret installatør: restauranten på Issy les Moulineux var færdiggjort på én uge."

Adrien Garcia, Pret a Manger Operations Support Manager, Pret a Manger, Frankrig

Specialisternes løsning til smarte kommercielle køkkener

  • Altro Stronghold 30 / K30
    Sikkerhedsgulve til våde og fedtede omgivelser

    Vand under fødderne er lumskt nok – tilføj skidt, olie og fedtstof og du har et farligt miljø. Så til kommercielle køkkener, kantiner, fødevaretilberedelses- og serviceområder er det essentielt at vælge gulvbelægning, der sikrer personalet i deres job

    Altro Stronghold 30 opnår Altro’s højeste skridsikkerhedsmåling (PTV≥55 / R12), og tests viser, at det minimerer risikoen i våde og fedtede miljøer.

    Ligesom det hjælper med at holde personalet sikkert i forhold til skrid, reducerer det også deres træthed takket være dets 3mm tykkelse, som yder støjreduktion og komfort under fødderne.

    • Uigennemtrængelig, ikke-absorberende og vaskbar

    • Modstår ekstremt varme og kolde temperaturer (+60C til -30C)

    • Ingen partikelrester fra gulvet betyder ingen urenheder i fødevarerne

    • Fornuftig investering – designet til at bibeholde ydelsen og bevare udseendet

    • HACCP-godkendt

    • Indbygget ergonomisk komfort

    • lydisolerende egenskaber der reducerer støjen. (10 DB)

Vidste du?

At Altro sikkerhedsgulve kan installeres ovenpå træ og mange andre typer af fleksible undergulve inkl. kølerum, hvor keramiske fliser ellers ville revne eller løsne sig.

Teknisk ekspertise -
genialiteterne ligger i detaljen

Hjørner udsættes for en masse slag. Til disse områder anbefaler vi en sommerfuglesvejsning, som er mere robust ved slag. Det er vores foretrukne metode i krævende omgivelse inkl. køkkener.

Kom ind i hjørnerne

Et hygiejnisk gulv i sig selv er ikke nok; overgangen mellem væg og gulv skal også være hygiejnisk for at skabe en hygiejnisk overgang fra gulv til loft. Overgange skal være vandtætte og samlingsløse. En meget hygiejnisk måde at forbinde materialer er ved varmsvejsning.

Ved varmsvejsning presses den smeltede svejsetråd (typisk lavet af plastik) ind i materialets fordybninger og binder materialet sammen. Det skaber en vandtæt samling og forhindrer vandindtrængning.

For at skabe et uigennemtrængeligt miljø anbefaler vi, at du overlapper gulvet med vægbeklædningen og varmsvejser mellem de to. Ved at skabe et samlingsfrit, vandtæt miljø fra gulvet til væggen hjælper du til at minimere de områder, hvor bakterier kan gro, og hvor fugt kan fanges og skade underlaget.


Afløb og riste

Ved at benytte passende afløb og hulkehlsliste skaber Altro Stronghold 30 en vandtæt membran mod læk.

Ved brug af afløb med flash-spænder tillades vand og spild at løbe direkte i afløbet uden at samle sig, hvilket øger hygiejnen og gør rengøringen hurtigere og mere hygiejnisk.

Altro Stronghold 30 kan benyttes med en bred vifte af både spænde- og svejsede afløbssystemer samt adgangsdæksler. På den måde kan du minimere skriduheld i et travlt køkkenmiljø og muliggøre en fjernelse og åbning af dækslet uden at beskadige gulvet.


Lim

Bemærk storkøkkener er hårdt belastede områder, under kategori “Klasse H jvf. SBI 252

Altro Rengøringsanvisninger

Klik her, hvis du vil have de nyeste fif om rengøring af dit sikkerhedsgulv.

Testimonials

"Altro’s produkter har hjulpet os med at skabe nogle imødekommende omgivelser i køkkenområderne, som er blevet taget godt imod af vores personale og studerende. Samtidig med at det er pænt, lever væg- og gulvprodukterne op til deres ry for at være nemme at vedligeholde. Et travlt universitetskøkken kan være et farligt arbejdsmiljø, så skridsikkerhed er endnu en vigtig fordel ved den nye gulvbelægning, der hjælper os til at undgå uheld."
Ian Reinhardt
Catering Leder Trinity College, Cambridge University

Yderligere oplysninger

Download vores køkkenguide for specialister, hvis du ønsker mere information om vores produkter, løsninger og vejledning.