Asil de Granollers privathospital, Barcelona, Spanien

Travlt hospitalskøkken tilbage i topform

Altro Stronghold K30, Altro Whiterock FR

Altro Stronghold 30/K 30 og Altro Whiterock White FR har sat en effektiv stopper for indtrængende vand – uden større driftsforstyrrelser.

Udfordring

I moderne hospitalskøkkener er hygiejne og sikkerhed altafgørende, når der dagligt tilberedes måltider til tusindvis af patienter og ansatte. Derfor var der ingen vej uden om at renovere køkkenet, da man på privathospitalet Asil de Granollers i Barcelona oplevede tilbagevendende problemer med vand, der trængte ned i undergulvene – med risiko for fugtskader og udvikling af skimmel.

Fremgangsmåde

Hospitalet kontaktede derfor det internationale ingeniør-, design- og entreprenørfirma Euroline, som anbefalede at installere Altro Stronghold 30 / K30 sikkerhedsgulve i kombination med det fugefrie og slagfaste Altro Whiterock FR vægsystem, der er MK-godkendt til vådrum.

Tilsammen skaber de en uigennemtrængelig og vandtæt løsning, der egner sig særligt til kommercielle køkkener.

Euroline installerede 600 kvadratmeter Altro Stronghold 30 / K30 i både køkken, gangarealer og fællesområder samt 100 kvadratmeter Altro Whiterock FR White i de områder, hvor luftfugtigheden var høj.

Løsningen

Jofre Balagué, der er servicechef på Asil de Granollers, fortæller:

”For fem år siden fik vi installeret vinylgulve i køkkenet fra en anden producent, men det fik ikke løst problemerne med indtrængende vand. Euroline har anvendt løsningen fra Altro i andre projekter og var overbeviste om, at det også var den rette løsning i vores tilfælde.”

En anden vigtig parameter i forbindelse med køkkenrenoveringen var at undgå større driftsforstyrrelser i køkkenet, der beskæftiger 28 ansatte, som tilbereder tre daglige måltider til hospitalets patienter og medarbejdere. Køkkenet kan derfor ikke stå stille ret længe ad gangen.

Særligt om sikkerhedsgulvet Altro Stronghold 30 / K30 fortæller supervisor Tània Luis Ferrer fra hospitalets serviceafdeling:

”Vi valgte denne gulvløsning på grund af den nemme og hurtige installation samt skridsikkerheden. Installationen var hurtigt overstået og gav kun minimal nedetid, så Euroline anbefalede helt sikkert den bedste løsning.”

Download PDF

Hospital-Granollers,-Spain-Altro-Stronghold-30-Altro-Whiterock-01