Torbay Hospital, UK

Designgulv i blåt skaber blikfang på øjenklinikken

Altro Orchestra

En simpel udskiftning af gamle tæppefliser med Altro Orchestra i kontrasterende farver har tilført nyt liv til øjenklinikken på Torbay Hospital i England. ”Venteværelset fremstår langt mere professionelt og naturligt oplyst, ligesom rengøringen er nem og ligetil,” fortæller den tekniske chef.

Øjenklinikken på Torbay Hospital i South Devon, England, har netop renovereret gulve for at gøre lokalerne mere tidssvarende og indbydende. De gamle, slidte tæppefliser i venteværelset er således blevet udskiftet med et nyt glat vinylgulv – Altro Orchestra – i de to kontrasterende farver ’Bassoon’ og ’Soul’.

Nemt at arbejde med

Hospitalet havde brug for et gulv i blåt, der kunne komplementere klinikkens øvrige farver. Den tekniske afdeling mødtes derfor med Altro for at diskutere mulighederne, og Altro var således med fra starten af projektet for at sikre, at der blev valgt det rette produkt til området.

Da valget af Altro Orchestra var på plads, gik gulvfirmaet Roberts Flooring i gang med selve renoveringen, og firmaets beregner Scott Andrews fortæller om forløbet:

  • Vi installerede gulvet, sådan som Altro og hospitalet havde aftalt, at designet skulle se ud. Det var nemt for os at arbejde med og tilpasse, præcis som du forventer det af et Altro-gulv. Han suppleres af hospitalets tekniske chef Paul Gaunt:

  • Installationen forløb rigtigt godt, og du kunne tydeligt se forskellen, efterhånden som gulvarbejdet skred frem. Venteværelset fremstår langt mere professionelt og naturligt oplyst takket være samspillet mellem farverne. Derudover er Altro Orchestra nemt og ligetil at rengøre med maskine.

Ingen ømme fødder eller trætte øren

Altro Orchestra findes i 40 forskellige farver fra beroligende, neutrale naturnuancer til mere livlige kulører og kan derfor bruges til at skabe præcis den ønskede atmosfære i rummet via farvesætningen.

Gulvet er samtidig udviklet til at reducere trinstøj op til 15 dB via sit integrerede lyddæmpningssystem, ligesom teksturen gør, at gulvoverfladen ikke bliver mærket af udstyr eller møbler, der står på gulvet.

Den betyder også, at gulvet giver komfort under fødderne, så hverdagen bliver lettere for både studerende, patienter og ikke mindst de ansatte på hospitalet, der bevæger sig rundt til fods mange timer om dagen.

Derudover kan Altro Orchestra nemt kombineres med Altro sikkerhedsgulve eller øvrige glatte vinylgulve som fx Altro Operetta eller Altro Serenade for at skabe et gennemført, samlet look på tværs af bygningen.

Vælg det rette gulv til området

Til områder, hvor der er i modsætning til øjenklinikkens venteværelse er høj eller meget høj skridrisiko, anbefaler Altro installation af sikkerhedsgulve. Det vil sige gulve, som er fremstillet med hårdkornspartikler gennem hele belægningen, så de yder vedvarende skridsikkerhed gennem hele levetiden.

  • Vi anbefaler sikkerhedsgulve til fx køkkenområder, hvor der er risiko for spild af olie og madrester, eller i baderum, hvor vand og shampoo hurtigt kan forvandle et almindeligt gulv til en skøjtebane, forklarer nordisk salgschef i Altro Michael Petterson.

  • Samtidig er det vigtigt, at du får dokumentation fra din gulvleverandør på, at gulvet faktisk yder den vedvarende skridsikkerhed gennem hele levetiden, som du har brug for, understreger han til slut.
     

Torbay-Hospital-Altro-Orchestra-01