Kungshults plejehjem, Sverige

Sikkert og stilfuldt valg til bruserummene

Altro Aquarius

”Altro Aquarius er et godt gulv til vådrum. I over et år, siden boligen åbnede, har vi ikke haft klager over sikkerheden.”

Larry Edman, projektleder

Problem

Faldskader kan være meget alvorlige for ældre mennesker og skal undgås i et plejehjemsmiljø. Et fælles problem for plejehjemsbeboere er at gå med bare fødder i et badeværelse eller et vådrumsmiljø, mens plejepersonalet kan gå med sko.

Tilgang

Kungshults plejehjem – et ny byggeprojekt i Helsingborg i Sverige – havde brug for gulve til bruserummene i de 72 lejligheder til beboerne.

Løsning

Arkitekt Staffan Tjärnström hos Sweco, som designede Kungshult plejehjem, foreslog Altro Aquarius, da sikkerhed for både beboere og personale var en prioritet. Over 1.200m² Altro Aquarius blev monteret i badeværelserne i plejehjemmet.

Staffan forklarer: ”En anden årsag til vores produktvalg er design - Altro Aquarius fås i en lang række farver. Altro Aquarius ’Swan’ har elementer af guld og passer godt ind i det bredere design af boligen.”

”En almindelig situation er, at beboerne har bare fødder i deres badeværelse. Vi valgte Altro Aquarius, fordi det tilvejebringer sikkerhed både til sko og bare fødder.”

Staffan Tjärnström, arkitekt, Sweco.

Ved at opnå en værdi på klasse B i DIN51097 til barfodsbrug, plus PTV ≥ 50 (slider 96), giver Altro Aquarius en skridsikkerhed med optimal levetid i våde og tørre miljøer. Serien har ensfarvede og tonede chip-alternativer for at hjælpe dig til at opnå stor kontrast og designfleksibilitet. Det er blevet omfattende testet med en lang række sko og forureningstyper for at sikre en topydeevne i højrisiko-miljøer. Det er også nemt at rengøre. Med Altro Aquarius kan du få det hele: Godt udseende og sikkerhed.

Download PDF

Kungshults-vardboende-Sweden-Altro-Aquarius-06