Plejecenter Banebo, Viborg

Skridsikre badeværelser med hjemligt udseende

Altro Aquarius

”Bygningen måtte ikke virke institutionsagtig. Vi har derfor valgt varme, naturinspirerede farver, kvalitetsmaterialer og inventar, der bidrager til, at både beboere, personale og besøgende føler sig hjemme og trives i bygningen.”

Projektleder Charlotte Bruland fra Boligselskabet Sct. Jørgen

Problem

Pleje- og omsorgscentret Banebo er første projekt i Viborgs nye bydel Banebyen. Det er opført med 67 plejeboliger på første og anden sal, 33 ældreboliger på tredje sal samt servicefunktioner og kommunale tilbud som fx café, festsal, træningscenter, hverdagsrehabilitering og hjemmepleje i stueetagen.

For projektgruppen bestående af boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg Kommune, Erik Arkitekter og Rambøll var det fra starten vigtigt, at Banebo ikke kom til at fremstå klinisk, men fik en hjemlig og imødekommende atmosfære overalt.

Tilgang

Til badeværelserne valgte projektgruppen Altro Aquarius™ sikkerhedsgulve i nuancen Terrapin. Der blev installeret i alt 1700 kvadratmeter.

Hermed reduceres risikoen for at glide på badeværelserne til en ud af en million gennem hele gulvets levetid, uanset om man bevæger sig rundt på bare fødder eller med sko på – og uanset om der ligger vand, shampoo eller sæberester på gulvene.

Løsning

Projektleder Jakob Jørgensen fra Garant Skive, der har lavet gulventreprisen på Banebo, forklarer om løsningen: “Altro Aquarius yder vedvarende skridsikkerhed, så både personale og beboere trygt kan bevæge sig rundt. Men sikkerhedsgulvene ligner ikke institutionsgulve, selv om de både er sikre, rengøringsvenlige og slidstærke.”

”Sikkerhedsgulvene yder vedvarende skridsikkerhed, så både personale og beboere trygt kan bevæge sig rundt.”

Projektleder Jakob Jørgensen fra Garant Skive

Altro Aquarius er udviklet til at performe gennem hele levetiden, uanset om man har sko på eller går på bare fødder.

Gulvet har opnået klasse B efter DIN 51097 til barfodsbrug, plus PTV ≥50 (Slider96), og giver optimal vedvarende skridsikkerhed i hele levetiden i våde og tørre miljøer. Serien omfatter ensfarvede samt tonede alternativer med korn for at hjælpe dig til at opnå stor kontrast og designfleksibilitet.

Gulvet har gennemgået omfattende tests med en lang række sko og forureningstyper for at sikre top-ydeevne i højrisiko-miljøer.

Med Altro Aquarius kan du derfor få det hele: Flot udseende, der er nemt at rengøre, samt vedvarende skridsikkerhed, der holder dig tryg gennem hele gulvets levetid.

Altro Aquarius tilbydes også i 16 soft-look nuancer. Resultatet er det konsekvente, bløde, beroligende udseende, du ønsker i et hjemligt miljø.

Download PDF

Plejecenter-Banebo-Denmark-Altro-Aquarius-01