Soltofta plejehjem, Sverige

Sikre baderum til både beboere og personale

Altro Aquarius

“Det føles sikkert at gå på gulvet. Det er også nemt at rengøre. Vi rengør gulvet og tørrer vandet af med en gummiskraber.”
Petra Östling, sygehjælper, Soltofta plejehjem.

Problem

Soltofta er et nyt plejehjem i Malmö til mennesker med demens. Der er 72 lejligheder fordelt på to etager. Mange mennesker med demens er sårbare, og det er derfor vigtigt at kunne garantere for sikkerheden i deres bolig. Det betyder blandt andet forebyggelse af fald- og snubleulykker og nem hygiejne og rengøring. Udover at være forpligtet til at pleje beboerne, skal plejehjem samtidig beskytte personalet efter gældende lovgivning.

Tilgang

På badeværelser er risikoen for at fald- og snubleulykker meget høj, da der ofte er spildt sæbe og shampoo på gulvet. Et gulv med en PTV-klassificering på mindst 36, hvilket svarer til en skridrisiko på en ud af en million under hele gulvets levetid, uanset om du er på bare fødder eller bruger sko, er ideel til badeværelser.

Løsning

Altro Aquarius er blevet valgt til beboernes badeværelser. Det giver optimal skridsikkerhed både med og uden sko. Skridsikkerhed er yderst vigtigt på plejehjems-badeværelser, da beboerne normalt har bare fødder, mens plejepersonalet bruger sko. Det betyder, at sundhedsprofessionelle kan fokusere på at hjælpe med at bade, tørre og klæde beboerne på uden at bekymre sig om, hvorvidt de selv eller beboeren kan falde.

Altro Aquarius er blevet udviklet til at give en længevarende ydeevne med eller uden fodtøj.

Ved at opnå en værdi i klasse B i DIN51097 til barfodsbrug, plus PTV ≥ 50, giver det en skridsikkerhed med optimal levetid i våde og tørre miljøer. Løsningen har gennemgået omfattende tests med en lang række sko- og forureningstyper for at sikre den bedste ydeevne i højrisiko-miljøer. Løsningen er samtidig nem at rengøre. Med Altro Aquarius får du hele pakken: Godt udseende og sikkerhed

Kombinér med Altro Whiterock hygiejniske vægsystem for en rengøringsvenlig løsning til våde områder.

Download PDF

Soltofta_Altro-Aquarius_01