Gräshagskolan, Jönköping kommune, Sverige

Skånsomt og hygiegnisk – selv efter fem år

Altro Stronghold 30/K30, Altro Whiterock White FR

“Før renoveringen i 2015 havde vi flisegulve i køkkenet og stengulve i spisestuen, og både jeg og en af mine kolleger fik ømme knæ af at stå og gå på det hårde gulv hver dag. Efter vi skiftede til Altros gulv, har jeg ikke længere ondt i mine knæ, så vi har virkelig mærket en forskel. Selv den dag i dag er mine knæproblemer væk, og gulvene er meget behagelige at gå på.”

Pernilla Götesson,
Chefkok, Gräshagsskolan

Udfordring

For flere år siden foretog Jönköping en større investering i opgradering af køkkener på omkring 150 skoler og børnehaver rundt om i kommunen. Et af disse køkkener tilhører Gräshagsskolan, en F-6-skole, der efter en gennemgribende renovering i 2015 gik fra at være et serveringskøkken til et rigtigt køkken.

Fokus var på at skabe et godt arbejdsmiljø med skånsomme såvel som hygiejniske løsninger, der ville skabe sikre arbejdsbetingelser for personalet på langt sigt. Derfor genbesøgte vi Gräshagsskolan fem år efter renoveringen for at høre, hvordan personalets oplevelse af gulvet har været gennem disse år.

Fremgangsmåde

Det tidligere køkken var meget gammelt og udstyret med hårde gulve, der ikke var ergonomiske. Derudover var det vanskeligt at rengøre væggene på grund af fuger, hvor bakterier let kunne skjule sig.

Derfor valgte man at installere sikkerhedsgulvet Altro Stronghold 30 / K 30 samt at dække væggene med den hygiejniske vægbeklædning Altro Whiterock White FR.

Løsning

Kommunens ambition var at finde løsninger, der omgående ville forbedre medarbejdernes arbejdsmiljø og samtidig sikre en høj standard i mange år fremover.

Hos Altro bruger vi meget tid og ressourcer på at udvikle løsninger, som vi ved vil gøre det lettere for brugeren på sigt. Vores gulve har høj skridsikkerhed og opretholder standarden, hvad angår glidemodstand og komfort gennem gulvets forventede levetid.

Selv i 2020 oplever personalet, at gulvene fortsat holder sig friske med nænsom komfort og høj glidemodstand. Vægbeklædningen ser stadig ud, som den gjorde, da den var ny, og selv i dag er den lige så let at rengøre.

“En stor fordel ved vægbeklædningen er, at væggene nu er meget lette at vedligeholde, hvilket sparer både tid og energi. Og det passede, både da det hele var nyt, men også nu fem år senere. Hvad gulvet angår, er jeg stadig glad for det. Gulvet ser stadig friskt ud, skridsikkerheden er fortsat høj, og vi har ikke haft nogen problemer med det i løbet af de seneste fem år.”

Pernilla Götesson,
Chefkok, Gräshagsskolan

Altro Stronghold 30 / K 30 har Altros højeste sikkerhedsværdi (PTV ≥55, R12). Gennem hele gulvets levetid er det udviklet til at minimere risikoen for at glide i rum, hvor der er fedt og olie. Det giver øget skridsikkerhed, samtidig med at gulvet hjælper med at reducere træthed takket være tykkelsen på 3 mm. Det har lydabsorberende egenskaber og er meget behageligt at gå på.

Holdbare og vandtætte Altro Whiterock White FR opfylder strenge hygiejnekrav og har en pletbestandig overflade, der er let at tørre af. Materialet er ekstremt slagfast og perfekt til hårdt slid.

Ved at kombinere Altro Stronghold 30 / K 30 med Altro Whiterock hygiejniske vægpanel skaber du et sikkert og hygiejnisk miljø i erhvervs- og storkøkkener.

Ser godt ud sammen med:
Altro Reliance 25
Altro Classic 25
Altro Whiterock Satins FR

Download PDF

Grashagsskolan_Altro-Stronghold_022