Idrætsinstitutionen Kolbøtten, Danmark

Sikkerhedsgulve sætter kulør på Kolbøtten

Altro Walkway 20 / VM20

Idrætsinstitutionen Kolbøtten ved Aarhus er en af mange nye institutioner, som de senere år er opført med fokus på at understøtte aktiv læring og fysisk aktivitet både ude og inde. Altro sikkerhedsgulve udgør her det sikre, robuste og rengøringsvenlige underlag for Kolbøttens mange aktiviteter.

Idrætsinstitutionen Kolbøtten i Kolt-Hasselager uden for Aarhus blev for nylig færdigrenoveret. Den er en af de mange institutioner, som de senere år er opført med fokus på at understøtte børnenes aktive læring og fysiske aktivitet både ude og inde.

Masser af plads til bevægelse og aktivitet

- Institutionen havde et stort ønske om rum, der gør det naturligt og nemt at skabe en dagligdag med masser af bevægelse og aktivitet. Derudover har vi arbejdet med at sikre optimale dagslysforhold og gode visuelle forbindelser på tværs af rummene, fortæller arkitekt maa Mia Hartelius-Haaning fra Regnbuen- Kontur Arkitekter, der ud over Kolbøtten har projekteret en række institutioner i Aarhus og omegn.

Bl.a. er Kolbøtten opført med udfordrende udendørs klatremiljøer samt direkte adgang til nærliggende boldbaner og idrætshal. Inden døre har man, bl.a. ved at minimere mængden af møbler og benytte mobile foldevægge, optimeret det frie areal, som børnene kan udfolde sig på. Det gør rummene meget fleksible, men stiller også høje krav til gulvene.

Vedvarende skridsikkerhed i hele gulvets levetid

Aarhus Kommune stiller specifikt krav om skridfast gulvbelægning i bl.a. institutioner, hvor der er områder, som på grund af eksempelvis spild af vand har en øget skridrisiko. Derfor er der i Kolbøtten lagt sikkerhedsgulve fra Altro, der omfatter ca. 120 kvadratmeter Altro Walkway 20 / VM20.

Ligesom alle øvrige sikkerhedsgulve fra Altro giver de valgte løsninger vedvarende skridsikkerhed gennem hele gulvets levetid. Dermed minimeres skridrisikoen for både personalet og børnene i Kolbøtten de næste mange år frem.

Ligesom alle øvrige sikkerhedsgulve fra Altro giver de valgte løsninger vedvarende skridsikkerhed gennem hele gulvets levetid. Dermed minimeres skridrisikoen for både personalet og børnene i Kolbøtten de næste mange år frem.

Åben og sikker gulvflade med plads til alle

Til gulvet i det kombinerede toilet- og puslerum har institutionen valgt en stærk orange nuance for at skabe designmæssig kontrast til de andre rums mere neutrale farvesætning og give rummet sin helt egen karakter. En del af Kolbøttens pædagogiske idégrundlag er nemlig, at læringen skal tage afsæt i kroppen, og mange af aktiviteterne med børnene foregår derfor på den robuste orange gulvflade.

- Vi bruger gulvet hele tiden. Der er altid aktivitet. Børnene sidder på det, kravler på det, leger på det, står på det, når de tager tøj på, de bliver skiftet på gulvet osv. Vi arbejder meget med at øve deres motorik og gøre dem selvhjulpne, og det foregår bedst på en stor, åben og sikker gulvflade, hvor alle kan være med, fortæller Benedikte Broe og fortsætter:

- Vi havde til at starte med lidt betænkeligheder ved, om gulvet på grund af farven hurtigt ville komme til at se beskidt ud. Det har imidlertid ikke været et problem, og gulvet er nemt at rengøre og holde fri for snavs, selv om det bliver brugt hele tiden.

Til køkkenområder med meget høj skridrisiko på grund af spild af olie eller fedtstoffer anbefaler Altro sikkerhedsgulvet Altro Stronghold™ 30 / K30, der reducerer skridsrisikoen til kun én ud af en million gennem hele gulvets levetid.

Download PDF

Kolbotten-kindergarten-Denmark-Altro-Suprema_02