En ren sundhedsattest

Altro Whiterock FR specificeres ofte til kommercielle køkkener og våde miljøer, fordi systemet er fugefrit, uigennemtrængeligt, hygiejnisk, rengøringsvenligt og ser godt ud. Når det vælges til renovering, er der en god chance for, at løsningen erstatter fliser, som er udsat for revner, der kan huse snavs i fugerne. Den gode nyhed er, at det ikke er nødvendigt at fjerne fliserne – det er helt fint at montere Altro Whiterock FR ovenpå, og faktisk kan det være bedre at montere oven på fliserne end på det, der gemmer sig under dem.

Man behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt fliserne er glaserede, uglaserede, store, små, med eller uden fuger – det er altså sammen helt fint. Man skal bare huske, at løse fliser skal fjernes og erstattes med krydsfiner af samme tykkelse. Hvis flisen er meget forurenet eller malet, kan det fjernes med en diamantslibemaskine.

Når der arbejdes i et kommercielt køkken, kan nedetid være et stort problem for den forretning eller service, der bruger køkkenet. Derfor kan monteringen oven på fliserne spare værdifuld tid. Der er kun én ting, der kan gøre, at man – bogstavelig talt – går i stå under arbejdet, og det er så enkelt: Fliserne skal altså være rene!

Væk med snavset

Når jeg siger rene, mener jeg fuldstændigt rene. Der er en stor risiko for, at køkkenfliser er belagt med fedt eller madrester, og i badeværelser er der shampoo, balsam og (ja, jeg er nødt til at sige det) fedtstoffer fra kroppen. Nogle steder er det åbenlyst, at der samler sig belægninger, fx omkring komfuret eller nær ved kontakten. Men stænk gør, at alle områder kan være forurenede, og hvis forureningen ikke fjernes, vil det klæbemiddel, der påføres vægløsningen, ikke klæbe til fliserne. Resultatet er, at vægbanen på et tidspunkt vil gå løs. Tegnet vil være en let opbobling i banen. Hvis du fjerner den, vil du se, at det ikke er et problem med klæbemidlet - det klæber til banen uden problemer – det har bare ikke klæbet ordentligt på flisen.

En enkel løsning

Heldigvis kræver rengøring ikke specialudstyr, og almindelige husholdningsprodukter fungerer bedst. Opløsningsmidler har tendens til at fordampe så hurtigt, at de ikke har en chance for at klare jobbet. Jeg anbefaler, at du rengør et par gange og skyller resterne af rengøringsprodukterne væk mellem rengøringerne. Rengør metodisk i afsnit – Jeg har lagt mærke til, at de nederste og øverste dele af vægge ofte er problematiske, da man skal bukke sig ned eller strække sig for at nå. Men det behøver ikke at tage lang tid. Det vigtigste er, at rengøringen er grundig.

Så hvad nu, hvis det her er sket i din installation? Hvis en vægbane er påvirket, vil udskiftningen være ligetil. Hvis problemet strækker sig over mere end én bane, er det naturligvis en større opgave. Uanset hvad er det forstyrrende for slutbrugeren, og man skal sørge for at fjerne klæbemidlet for kunne starte forfra. Derfor er det bedst helt at undgå situationen.

Som altid skal man være opmærksom på sundheds- og sikkerhedsprocedurer. Det omfatter, at man gennemfører den rette risikobedømmelse, altid bruger korrekte personlige værnemidler og sikrer tilstrækkelig ventilation, når der bruges klæbemidler og rengøringsprodukter.

Hvis du har brug for råd, vejledning, eller har andre spørgsmål om, hvordan du monterer vores vægbaner, skal du bare kontakte os.

An operating theatre
 
 
Posted: 18-04-2019 09:07:19 by Heather Mussett | with 0 comments