Gå ikke på kompromis med rengøringsmidlerne

Roger MooreRoger Moore er tilbage, og denne gang tackler han typiske udfordringer med rengøringsmidler.

Rengøringsmidler til gulve kan være noget af et minefelt. Hvad skal man skal bruge jævnligt, hvad er mest effektivt, hvad er bedst til pletter og så videre. Vi kan hjælpe dig, og der findes masser af information, herunder en liste med anbefalede rengøringsmidler, i rengøringssektionen på vores hjemmeside. Når vi får et rengøringsrelateret opkald til vores tekniske hotline, er brugen af rengøringsmiddel ofte det, det handler om – faktisk kan det være tilfældet, selv når opkaldet ikke først synes at handle om rengøringsmidler. Lad mig fortælle om to episoder, som jeg lige kommer til at tænke på.

Den første var et opkald, vi fik fra en kunde, som var bekymret for mærker, der var kommet på gulvet, som var monteret i en bars toiletrum. Der var pletter omkring bunden af urinalerne samt et genstridigt vandmærke. Ikke for at være træde i det, men urinaler er ofte et problematisk område for rengøringspersonale, som du måske kan forestille dig. Her kan man fristes til at bruge aggressive rengøringsmidler som fx blegemiddel, uden at tænke på hvordan det kan påvirke gulvet. Det kan give problemer. Faktisk vil et syreholdigt rengøringsmiddel effektivt fjerne urinpletter, kalkaflejringer og vandmærker. Sædvanligvis anbefaler vi basiske rengøringsmidler til urin og andet kropsaffald, men hvis der har ophobet sig urin, kan der dannes mineralaflejringer, som ligner kalkaflejringer til forveksling. På det punkt er et svært syreholdigt rengøringsmiddel derfor et bedre valg. Udover at kunne give en anbefaling om rengøringsmiddel, kunne vi også gøre kunden opmærksom på, at mærkemønstret indikerede en lækage fra urinalet.

Den anden episode var et opkald om et køkkengulv, hvor der var problemer i området omkring et antal afløb. Det var klart fra starten, at undergulvet skrånede, og da afløb og gulv efterfølgende var monteret ovenpå, blev der skabt en forhøjet kant af gulvet omkring en del af afløbet. På den måde blev der lagt en uregelmæssig stor belastning og slid på gulvet. Gulvet omkring de andre afløb, som alle var i niveau, var fint. Problemet kan løses ved at skære tilstrækkeligt vinyl tilbage til at slibe gulvniveauet jævnt og derefter bruge et nivelleringsmiddel til at opnå en glat og jævn finish. Derefter kunne gulvbelægningen i dette område udskiftes.

Der var imidlertid et andet problem. På gulvet omkring det berørte afløb bemærkede vi en ophobning af rengøringsmiddel. At man ikke skyller rengøringsmidlet bort eller ikke fortynder det korrekt, er en almindelig årsag til misfarvning og kan i ekstreme tilfælde forårsage problemer som fx krympning. Ophobningen kan også efterlade en film, som reducerer gulvets skridsikkerhed og tiltrækker forureninger, der opmuntrer bakterier – præcist det modsatte af, hvad vi ønsker, at et rengøringsmiddel gør! Vi anbefaler at kontrollere rengøringsmiddelproducentens fortyndingsanvisninger og at skylle gulvet efter rengøring som en del af rengøringsrutinen.

Så – helt enkel: Vælg det rette rengøringsmiddel, fortynd det korrekt og skyl efter afvaskning. På den måde kan man undgå problemer med sikkerhed og hygiejne og det indtryk, folk får af dit område.

For at finde ud af mere om hvilke rengøringsmidler, der skal bruges, og hvornår, tag et kig på vores rengøringssider (LINK), og hvis du har brug for hjælp, så ring til os på 36 78 90 33.

Til næste gang, roger and out.

 

Posted: 27-02-2020 08:00:00 by Heather Mussett | with 0 comments