februar 2022

Ses vi på Nordens største fødevaremesse? 

Udforsk 10 haller fyldt med det bedste og nyeste inden for foodservice, detail, hotel og restaurant fra fødevarebranchen. Vær med, når MCH Messecenter Herning indvier årets Foodexpo 27. - 29. marts 2022. Du kan naturligvis også møde Altro Nordic – ved stand L9060.

 

Du er inviteret med, når MCH Messecenter Herning slår dørene op for Nordens største fødevaremesse. Foodexpo er hele fødevarebranchens faglige fællesskab. På tre dage kan du opleve, se og smage fødevarebranchens produkter blandt 500 udstillere. Fødevaremessen har fokus på bæredygtighed og økologi i år.

Bæredygtige køkkenløsninger fra Altro

Altro Nordic står ved stand L9060. Vi står klar til at informere og vejlede om løsninger til dit storkøkken. Du kan spørge os om alt fra bæredygtighed, holdbarhed, sikkerhed, skridsikkerhed, hygiejne, design, installation – og meget andet, der er relevant i forhold til dit køkken.

Skridsikre gulve og sanitære vægge

Vores gulve og vægge dækker alle behov og udfordringer, der normalt opstår i travle køkkener, hvor medarbejdere løber stærkt, spilder mad, olie og væsker, står på benene dagen lang – Vi glæder os til at fortælle dig om vores løsninger og produkter, som både er holdbare og bæredygtige.

Du kan komme forbi vores stand og se, røre og føle på vores gulve og vægge. Vi har naturligvis prøver og brochurer med, som du kan få med hjem.

Gratis at besøge messen

Selvom Foodexpo er gratis at besøge, skal du huske at registrere dig på i forvejen. Du kan tilmelde dig her.

Bemærk, at fødevaremessen kun er for fagfolk og derfor har private personer ingen adgang.

Messen finder sted:
Søndag 27. marts kl. 10.00 - 18.00
Mandag 28. marts kl. 9.00 - 18.00
Tirsdag 29. marts kl. 9.00 - 18.00

Vi glæder os til at se dig på messen!

Få en detaljeret plan over de forskellige haller her: https://www.foodexpo.dk/om-foodexpo/haloversigt

Posted: 10-02-2022 11:45:27 by Saloni Robinson | with 0 comments

Altro kombinerer to tests for at påvise skridsikkerheden på sikkerhedsgulv

Faldulykker udgør i Danmark den mest anmeldte ulykke. Et ”R10” gulv, der betegnes som et sikkerhedsgulv, er ikke altid skridsikkert, mener gulvproducenten Altro. Virksomheden kombinerer to forskellige tests for at opnå høj sikkerhed og dermed mindske skridrisikoen til én ud af en million.

”Visse typer gulvbelægning er klasse R10, men da målingen kun er foretaget på gulvets øverste lag, vil det blive slidt de steder, hvor der er færdsel, og efterfølgende falde til klasse R9 inden for få år. Derfor er betegnelsen R10 ikke tilstrækkelig til, at man kan kalde det et sikkerhedsgulv”, siger Kim Thomsen, teknisk konsulent og ekspert hos Altro Norden.

En rampetest måler, hvor skridsikkert et gulv er under bestemte forhold. Den måles med eller uden fodtøj på gulv med forskellige hældningsgrader, samt på tørt og vådt gulv. Faktoren betegnes R + en given værdi – jo højere værdi, jo mere skridsikkert.

Læs mere detaljeret om rampetesten her.

Problemet er, at den rampetest, der bruges til at måle R10-værdien, kun fungerer på et helt fabriksnyt gulv. Derfor siger en R10-måling ikke noget om, hvordan gulvet fungerer, efter at det er taget i brug.

Alle R10 gulve er ikke ens

”I Altro har vi mange gulvtyper, der har en R10 værdi. Men det betyder ikke, at de alle er sikkerhedsgulve. For R10-kategorien spænder over rigtigt mange niveauer af skridsikkerhed”, siger Kim Thomsen.

Han fortæller, at når man vælger et sikkerhedsgulv, skal man sikre, at det indeholder hårdpartikler i en god kvalitet som karborundum, der er den næsthårdeste stenart før diamant. Derved tilsikrer man, at gulvet bevarer sin skridsikkerhed selv efter mange års intens slitage.

”Vores gulvserier Altro Operetta, Altro Cantata, Altro Serenade, Altro Orchestra og Altro Ensemble er alle R10 gulve, men de indeholder ingen hårdpartikler og kan derfor ikke betegnes som sikkerhedsgulve”, siger Kim Thomsen.

Altro tager det ekstra stejle skridt

Hos Altro stoler man ikke på, at rampetesten alene kan vise, hvor godt et gulv forebygger, at man glider. For hvornår trådte du i motorolie sidst? Rampetesten måler, hvor mange skridt, man kan gå op ad bakke i sikkerhedssko i motorolie, før man glider.

Det næste skridt er at vælge et gulv, der opfylder kravene i risikovurderingen og har en holdbar skridsikkerhed. Sikkerhedsgulve fra Altro har for eksempel hårde partikler i hele gulvets slidlag, så det ikke mister skridsikkerhed på grund af slid.

Derfor kombinerer Altro to tests, rampetesten og pendultesten, hvilket betyder, at deres gulve har både en R-værdi og en pendultestværdi (PTV). Princippet i pendultesten er, at man fra en vandret position starter et pendulsving, som skal efterligne et fodtrin, hvor man træder fra hæl til tå.

Kun når der står R10 kombineret med PTV ≥ 36, kan du stole på, at gulvet er sikkert nok til at reducere skridrisikoen til én ud af en million. PTV pendulprøveværdien PTV ≥ 36 viser, at gulvene reducerer risikoen for at glide til én ud af en million.

Læs mere detaljeret om pendultesten her.

 

Et skridsikkert gulv er vigtigt for alle

Ifølge Arbejdstilsynet udgør fald på gulv en sjettedel af alle ulykker, der anmeldes i Danmark. Når dit gulvs skridsikkerhed er meget høj, øger du trygheden og sikkerheden for alle, der betræder det. Driver du et travlt hospital, et køkken, en restaurant, en café, en butik, en skole, et plejehjem eller noget andet, er du ansvarlig for mange mennesker. Derfor har det stor betydning, at dit sikkerhedsgulv yder ekstrem høj skridsikkerhed i hele gulvets levetid.

Posted: 17-02-2022 11:03:13 by Saloni Robinson | with 0 comments

Altro leverer til tiden

Mens mange virksomheder ikke har kunne få varer frem under pandemien, har Altro Nordic ikke haft større leveringsproblemer.

Coronakrisen kom uanmeldt og lukkede næsten hele verden ned.  En langvarig nedlukning, som erhvervslivet ikke var gearet til at håndtere. Ikke mindst, fordi virksomheder er stærkt afhængige af indbyrdes leverancer af varer og tjenester.

Hos Altro Nordic er forsendelserne gået som planlagt.

”Hos Altro er det lykkedes os at komme igennem pandemien uden større leveringsproblemer af flere årsager”, siger den nordiske områdechef hos Altro Nordic, Michael Persson. ”Vi arbejder tæt sammen med vores kunder og bliver derfor tidligt opmærksom på ændringer i deres tidsplaner og projekter.”

Hver fjerde virksomhed har manglet varer og ydelse

En undersøgelse fra Dansk Industris virksomhedspanel viser, at hver fjerde virksomhed som følge af pandemien har manglet varer eller services fra deres underleverandører. Halvdelen af dem har derfor måttet reducere produktionen. Særligt eksportvirksomhederne og de mindre virksomheder har måttet skære i aktiviteterne, når leverancerne manglede.

Udbyggelse af lagre og godt samarbejde gavner

Men Altro Nordic har klaret sig godt. Områdechefen fortæller, at de blandt andet har udvidet deres lagre i Norden og resten af Europa. Desuden har de faste ugentlige leverancer til hele Norden. Alt dette, mener han er med til at holde dem i gang, da de i Altro har et godt og tæt samarbejde med deres transportvirksomheder.

"Denne udvidelse af lagre har til at begynde med øget vores omkostninger en smule, men har samtidig hjulpet os med at opnå kundetilfredshed”, siger Michael Persson.

”Altro arbejder med stor omstillingsparathed, og takket være vores lille og fleksible organisation kan vi hurtigt foretage ændringer i både produktion og i forsyningskæde.

Alt dette gør vi, for at vores kunder skal forblive tilfredse”, siger områdechefen.

Posted: 17-02-2022 12:02:33 by Saloni Robinson | with 0 comments