Sikker i dag. Sikker i morgen?

Du vælger et sikkerhedsgulv for at reducere sandsynligheden for, at mennesker skrider, snubler eller falder. Du forventer, at gulvet gør dette fra den dag, det er blevet monteret. Kun ved at installere sikkerhedsgulve med skridsikkerhed gennem hele levetiden får du mulighed for at gøre det sikrere at færdes for personale og besøgende. Vi ved, at nogle skridsikre gulvbelægninger/overflader slides af i løbet af få måneder. Hvis du ikke kender den forventede levetid på dit gulv, og om gulvet vil opretholde sin skridsikkerhed i hele levetiden, kan du meget vel risikere at vente på, at der sker en ulykke. Tests viser, at Altros sikkerhedsgulve til områder med en meget høj eller høj skridrisiko giver en chance for at skride, falde eller snuble* på en ud af en million. Samme tests viser, at en konkurrents R10-gulv ikke giver så lav en risiko. Faktisk falder skridsikkerheden efter blot en halv million trin på dette gulv, så det kun giver en skridrisiko på en ud af 10.000. Når vi tester for holdbarhed over for rengøring, mister samme gulve al skridsikkerhed efter 1.000 cyklusser. Altros sikkerhedsgulve tilbyder stadig en chance på en ud af en million for at skride, falde eller snuble efter samme test.

Med Altros sikkerhedsgulve får du

 • Levetidsforventning for hvert produkt, der klart er markeret i vores brochurer og på vores hjemmeside
 • Med partikler, der løber gennem hele slidlaget, tilbyder vi skridsikkerhed, der forbliver over en pendultestværdi (PTV) ≥36 i hele produktets levetid. Se efter en ud af en million logoet på alle vores skridsikre gulve, der har en PTV på ≥36
 • Specialistprodukter til specialistløsninger. For eksempel er Altro Stronghold 30 / K30, vores special sikkerhedsgulv til kommercielle køkkener, blevet testet med forureninger som f.eks. olie, fedtet vand og mel - og det giver STADIG en skridrisiko på blot en ud af en million i hele dets levetid.
*Slider 96

Hvordan sikrer du, at det sikkerhedsgulv, du vælger, giver den rette beskyttelse i hele gulvets levetid? Kontrollér det!

 • Kontrollér den forventede levetid hos producenten
 • Kontrollér, at den skridsikkerhed, du har valgt, ikke mindskes over tid
 • Kontrollér, at gulvet formår at yde over lang tid mod forurening i specialområder som f.eks. køkkener og våde miljøer.
 • Kontrollér, hvilke tests producenten udfører, for at sikre en langvarig skridsikkerhed
I Danmark i 2014 blev 5195 arbejdere skadet ved fald¹ og 495 mennesker døde²¹ Arbejdsskadestyrelsen                 ² Sundhedsdatastyrelsen - dødsårsagsregistret

Nem rengøùring?

Efterhånden som belægning/tryk slides af nogle skridsikre gulve, bliver det nemmere at rengøre dem, fordi de nu er glattere.

Vores løsninger hjælper dig med at overholde hygiejnekravene: De er ikke-porøse og ikke-afskallende, så der hverken kan komme noget ind eller ud. Og fordi de i høj grad er modstandsdygtige over for slag og knubs, er det usandsynligt, at bakterier kan blive fanget af skader på gulvene.

 

Pendultesten

Pendultesten

Vi tror på, at den eneste reelle måde at måle et gulvs ydeevne på er at foretage målingen, når gulvet er monteret.

 

Rampetesten

Rampetesten

Altro kombinerer denne test med andre branchetests for at få et nøjagtigt generelt billede.

 

SATRA Pedatron-test

SATRA Pedatron-test

Vi investerer i denne test som en anden nøjagtig måde at måle vedvarende skridsikkerhed på.

 

Og vores tests?

Vi tror på, at dét at kombinere standard branchetests er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at vores sikkerhedsgulve giver det niveau af skridsikkerhed, du har brug for. Rampetesten giver en ”R”-vurdering. R10 og derover kaldes et sikkerhedsgulv. At bruge denne test alene er ikke nok. Vi tror på, at kategorierne er for brede og ikke giver klarhed over, hvor skridsikre gulvene er.

 • Pendul-testen (BS7976) er en svingende dummy-hæl, der svirper over et givent område på gulvet på en kontrolleret måde for at simulere et skrid på et vådt gulv
 • Rampetesten (DIN 51130). Værdierne (R9-R13) er baseret på vinkelmålinger af en motoroliedækket rampe, som en operatør går på. Skridsikre gulve skal måles til at være R10 og derover.
 • SATRA Pedatron testmaskinen STM 528. Denne test måler effekten af en million trin over et begrænset gulvområde med en sko med standardsål
 • EN 13893. Dette er en trækslædetest, hvor kravet er en koefficient på >0,30
 • EN 13845 Bilag C. En rampetest, der ligner DIN 51130 og DIN 51097 med vand og sæbe som forureningen.

PLUS: Vi tester på stedet. Vi kan besøge din installation for at teste gulvet med en mobil pendultest for at sikre, at dit gulv præsterer, som du forventer.

For flere oplysninger om testene, bedes du se vores hjemmeside eller spørge os direkte.

Download PDF

Posted: 23-01-2017 14:49:01 by Lea Charnley | with 0 comments