Glid ikke i våde miljøer

Vi har været specialister inden for sikkerhedsgulve og hygiejniske vægbeklædningssystemer til våde miljøer i over 30 år. Vores løsninger er blevet udviklet til at medvirke til at forebygge fald og glide-ulykker i områder, hvor mennesker ofte er mest sårbare. Men de er også udviklet til at medvirke til at fremme hygiejne, minimere muligheden for bakterievækst og forbedre rengøringsvenligheden.

Våde miljøer handler ikke kun om vand, men også om det, vi bruger i disse områder, herunder brusegel og shampoo. Risikoen for at glide, som skyldes disse forurenende stoffer, skaber farlige situationer og kan være årsag til alvorlige ulykker. Glide-ulykker og fald er ikke det eneste, der skal tages højde for i våde miljøer. Indendørs fugt og dårlig rengøring kan føres til opbygning af bakterier og skimmelsvamp, som kan påvirke både sundheden og udseendet af rummene.

Forebyggelse af ulykker, hvor det betyder noget: vores testresultater

Vi mener, at standard branchetestværdier ikke altid giver klarhed over potentialet for at glide, og at værdikategorierne er for brede, og derfor kombinerer vi dem. Vi tester også med forskellige forurenende stoffer, så vi kan være sikre på, at vores gulvbelægning gør det, den skal. Vores gulve til våde miljøer er testet med det, du faktisk finder der: Brusegel, shampoo og balsam. Altro Aquarius har stadig en PTV på ≥36 mod alle disse forurenende stoffer, hvilket betyder, at skridrisikoen er blot en ud af en million.

Pendul-testen (7976)

”Pendulet” er en svingende dummy-hæl, der svirper over et givet område på gulvet på en kontrolleret måde for at simulere, at man glider eller skrider på et vådt gulv. Gulvets glathed har en direkte, målbar virkning på pendulværdien. Gulvbelægninger, der opnår et resultat af pendultestværdien på ≥36, har et lavt skridpotentiale.

Rampetesten (DIN 51130)

Rampetesten bruges bredt. R9-R13-værdierne er baseret på vinkelmålinger af en motoroliedækket rampe, som en operatør går på. Den vinkel, hvor operatøren glider, udgør R-værdien, men da det mest almindelige forurenende stof på gulve er vand, giver brugen af motorolie ikke en sand repræsentation af, hvad der sker i situationer i den virkelige verden. Barfodsversionen af testen (DIN 51097), hvor rampen dækkes med vand, klassificerer gulve som A, B eller C. Altro Aquarius er klassificeret som klasse B. Med et R10 gulv kan risikoen for at skride med forurenende stoffer som dem, der typisk findes i et badeværelse, være så høj som en ud af 20. Altro Aquarius er klassificeret som R11 og specifikt udviklet til at reducere risikoen for at skride til en ud af en million med forurenende stoffer, og uanset om slutbrugeren har sko på eller bare fødder.

Testresultaterne dokumenterer:

  • Altros specialgulve til våde miljøer kan beskytte brugerne mod at skride eller glide, selv med en række forurenende stoffer

  • Det er vigtigt at vælge gulve, der tager højde for forurenende stoffer og den type trafik, der vil bruge dem, dvs. sko og/eller bare fødder

  • Altros sikkerhedsgulve til våde miljøer leverer en skridsikkerhed gennem hele levetiden på op til en ud af en million. Ved at reducere risikoen for skrid og fald, kan forsikringskravene reduceres.

Posted: 22-03-2018 09:24:34 by Heather Mussett | with 0 comments