3F tog håndværkerne på studietur til London

I alt 85 danske gulvlæggere lagde i slutningen af august vejen forbi vores hovedsæde i Letchworth ved London. Studieturen blev arrangeret af Landsbrancheklubben for Gulvlæggere under 3F.

Gulvlæggerfaget er blandt de mindre håndværk, så det er vigtigt med arrangementer, der kan bidrage til at løfte den faglige identitet og styrke fællesskabet. Sådan lyder tanken bag de studieture rundt i Europa, som Landsbrancheklubben for Gulvlæggere under 3F arrangerer ca. hvert andet år.

Her har man i slutningen af august haft 85 medlemmer af sted på besøg til Altros hovedsæde i Letchworth lidt uden for London. Det svarer til knap 14 procent af de i alt 625 gulvlæggere, der er medlem af 3F, når man også medregner elever.

3F Contractor at Altro Training School

- Formålet med studieturene er at styrke sammenholdet i faget, og vi kan se, at de skaber en fantastisk mulighed for at netværke i uformelle rammer. Samtidig skal de selvfølgelig give masser af aktuel faglig inspiration til arbejdet, men det primære formål er netværk og fællesskab, fortæller forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen fra 3F.

Fra luksusvinylfliser til vådrumslim

Gulvlæggerne kunne fx prøve kræfter med forarbejdning og lægning af Altro Ensemble™ med naturligt trælook, der fx egner sig til brug i detailhandlen, hoteller og restauranter. Derudover blev gulvlæggerne præsenteret for det slagfaste, fugefrie og hygiejniske vægsystem Altro Whiterock™ FR, der er MK-godkendt til vådrum i Danmark og kræver en certificering, som vi også udbyder i Danmark.

Desuden blev gulvlæggerne præsenteret for oplæg om de seneste danske krav til vinylgulve i vådrum, ligesom de var på rundtur i vores produktion. Vores tekniske konsulent for Midt- og Nordjylland Kim Thomsen var, ligesom teknisk konsulent for Sjælland og Bornholm Benny Pedersen, på scenen med oplæg om de danske krav. Han fortæller:

3F Contractor at Altro Training School
- Vi havde tilrettelagt programmet, så gulvlæggerne kunne se en række aktuelle muligheder for at styrke deres egen portefølje og få nemmere ved at levere den rette kvalitet. Vi var derfor omkring både de nyeste designløsninger inden for slidstærke LVT’er med trinstøjsreduktion samt de mere tekniske problemstillinger knyttet til limtyperne, der skal anvendes i vådrum. Det er også emner, som vi løbende tilbyder undervisning i for at bidrage til at holde gulvlæggerne ajour.

Mulighed for at udvide opgaveporteføljen

Fra deltagernes side var der stor tilfredshed med dagens forløb, og gulvlæggerne holdt sig ikke tilbage med at stille opklarende spørgsmål undervejs og selv prøve kræfter med løsningerne på de forskellige workshops.

Gulvlægger Tom Holgersen fra Charles Christensen A/S – CC Gulve, der har til huse i Herlev, fortæller om sin oplevelse af dagen:

- Når du ser løsningerne på stedet og får forklaringen på, hvorfor tingene skal laves på en bestemt måde frem for en anden, giver det rigtig god mening. Jeg synes, at det mest interessante var vægsystemet, for det kendte jeg ikke noget særligt til forud for turen. Her kan jeg bestemt også se muligheder for, at man som gulvlægger kan lave ekstra forretning.
3F Contractor at Altro Training School

Største kundebesøg i vores 100-årige historie

Hvor Landsbrancheklubben for Gulvlæggerne næste gang vil invitere medlemmerne hen, vil Svend-Aage Poulsen endnu ikke begynde at spekulere i. Men som han understreger oven besøget hos os:

- Det er altid spændende at komme ud og se produkterne, opleve hvordan de bliver til, og blive klogere på, hvilke løsninger producenterne anbefaler, så gulvlæggerne kan bidrage med deres viden, når deres arbejdsgiver skal vejlede kunderne. Han suppleres af Michael Persson, der er nordisk salgschef hos Altro:
- For os var det en fornøjelse at byde de besøgende fra 3F velkommen, og vi lægger generelt meget stor vægt på den feedback, som brugere og kunder giver os. Det gælder både i forhold til udvikling af nye løsninger og i forhold til den måde, vi udvikler og driver vores forretning på. Og så var besøget fra 3F faktisk en historisk begivenhed for os, for det er første gang i Altros hundrede år lange historie, at vores hovedsæde har slået dørene op for så mange besøgende på én gang.
3F Contractor at Altro Training School
 
Posted: 05-09-2019 08:48:27 by Saloni Robinson | with 0 comments