Det nationale akvarium i USA

Altro udstiller sikkerhed og design på international niveau

Altro Suprema II

Udstillingen The Living Seashore på National Aquarium i Baltimore, USA har mange lærestationer, hvor gæsterne kan lære om livet i havet. Nogle af oplevelserne omfatter digitale kikkerter, der viser videoer af dyrene i udstillingen, og interaktive berøringsskærme, der informerer gæsterne. Hovedattraktionerne i udstillingen er to store bassiner, der giver gæsterne mulighed for at komme helt tæt på og berøre dyrene. Livet i de såkaldte røre-bassiner omfatter lyssnudet rokke, atlantisk pigrokke, hesteskokrabbe, konksnegle og vandmænd.

The National Aquarium kontaktede Altro omkring gulvbelægningen, hvor man ønskede høj sikkerhed og nem vedligeholdelse. Da røre-bassinerne er åbne, er der stor sandsynlighed for, at der kommer vand på gulvet, hvilket øger risikoen for at glide og falde dramatisk. Et tyndt lag vand, bare en tiendedel af tykkelsen af et menneskehår kan forhindre kontakt mellem sko og gulv. Med høje skridsikkerværdier på PTV ≥36 giver Altro Suprema en bedre sikkerhed for akvariets kunder og ansatte.

Altros unikke, patenterede sikkerhedsgulvkonstruktion har indbyggede skridsikre partikler i hele slidlaget.

Designkollektivet i Baltimore brugte Altro Supremas omfattende farvepalet til deres fordel. Der blev valgt tre forskellige farvetoner således at udstillingen illustrerer farverne ved de fantastiske strande på den midt-atlantiske kyst. Farverne efterligner tørt sand, vådt sand og vand. Farveskiftet i gulvdesignet forbinder akvarieområdet med udstillingsmiljøet, således at en solbeskinnet strand, som bruger ”tørt sand” på gulvet glider over i ”vådt sand” og endelig i ”vand”, hvor rørebassinerne og stationerne omkring havlivet er placeret. Generelt monterede Allstate Floors fra Jessup, Maryland, i alt 320 m² Altro Suprema i The National Aquarium.

Med udnyttelsen af de seneste designtrends er Altro Suprema blevet udviklet i samarbejde med farverådgivere, arkitekter og slutbrugere for at skabe en opdateret palet. En af de 40 nuancer, der er ideelle til store, offentlige rum, vil således med stor sandsynelighed matche den stemning, du vil skabe. Altro Suprema har den vedvarende skridsikkerhed og holdbarhed, du forventer af et Altro sikkerhedsgulv, uden at gå på kompromis med æstetikken. Det giver dig de farver, du har brug for og den designfrihed, du ønsker.

Download pdf

National-Aquarium,-US-Altro-Suprema-01