Højene Skole

Et kreativt farvevalg

Altro Suprema

Der var mange ting i spil, da Højene Skole i Hjørring skulle træffe beslutning om, hvilke sikkerhedsgulve de skulle have lagt på skolen. Dels var det vigtigt, at gulvene var i stand til at klare den store gangtrafik, der er på en skole, skridsikkerheden skulle være i top og rengøringen lige til at gå til. Gulvet skulle med andre ord være nemt og praktisk at have med at gøre men også gerne være lidt utraditionelt og farverigt. Valget faldt derfor på Altro Suprema, der blandt andet udmærker sig ved at have en farveskala på hele 40 farver.

Kim Jensen fra arkitektfirmaet Christensen og Rottbøll, der har været arkitekt på opgaven, udtaler: “Det gode ved Altro Suprema er, at det fås i så stor en farveskala, at det er nemt at matche farverne og integrere gulvet i resten af indretningen”.

Orange blev udgangspunktet for indretningen på Højene Skole. På skolen findes der et stort samlingspunkt også kaldet Rotunden eller Skoletorvet. Det er det område, der forbinder gangvejen mellem de to nybygninger på skolen, og som fungerer som skolens fællesrum. Gulvet i samlingspunktet udgør en stor orange cirkel, der bliver omkranset af orange lameller/paneler i samme farve som Suprema gulvet. Derudover ligger de orange Suprema gulve både på toiletterne og i omklædningsrummene.

Arkitektfirmaet Christensen og Rottbøll har igennem en længere årrække anvendt Altro’s gulve og er ikke bange for at anbefale Altro gulve til andre. ”Vi er generelt meget tilfredse med Altro’s gulve og har aldrig haft dårlige tilbagemeldinger fra vores kunder og vil derfor også gerne anbefale Altro’s sikkerhedsgulve til andre”, slutter Kim Jensen.

Download PDF

Hojene-Skole-Altro-Suprema-II-01