McDonalds i Vejle

Livslang skridsikkerhed

Altro Walkway 20 / VM20

For 22 år siden valgte McDonalds i Vejle at lægge et skridsikkert vinylgulv fra Altro i deres forgang og på trappen op til restauranten på første sal. To årtier senere har Altro testet slidstyrken på det gamle gulv, og resultatet var intet mindre end imponerende.

Testen blev gennemført med en skridsikkerhedsmåler både på trappen og i forgange. Inden testen blev gennemført blev gulvet rengjort og herefter gjort vådt med henblik på at teste skridsikkerheden under de omstændigheder, som gulvet oprindeligt er beregnet til at skulle kunne tåle. Testen viste at gulvets skridsikkerhed har en værdi svarende til 44-48 PTV, hvilket betyder, at gulvet selv efter mere end 20 års brug udgør en meget lav risiko for skridulykker. I henhold til de engelske standarder for måling af skridsikkerhed vil et gulv målt til 36+ betegnes som værende indenfor lavrisiko området. Det betyder med andre ord, at Altro gulvet ikke blot lå i den lave ende hvad angår skridrisiko, den dag gulvet blev lagt, men at gulvet selv efter 22 år altså opretholder en uovertruffen lav skridrisiko.

Indehaver og franchisetager på McDonalds i Vejle, Kenneth Larsen er da også imponeret over resultatet. ”Vi har årligt cirka 150.000 gæster på restauranten, det er rigtig mange gæster, som hver dag slider på gulvene, og det stiller store krav til gulvbelægningen. At Altro gulvene i forgangen og på trappen stadig efter 22 år udgør stort set den samme lave risiko for skridulykker, som da gulvet blev lagt er både imponerende og glædeligt. Vi har naturligvis et ønske om at skabe størst mulig sikkerhed for vores gæster, og det må man sige, at Altro gulvene bidrager til”, siger Kenneth Larsen, indehaver og franchise tager på McDonalds i Vejle.

Gulvbelægningen på restauranten tilsvarer den belægning som i sortimentet i dag hedder Altro Walkway VM20.

Download pdf

McDonalds-Vejle-Altro-Walkway-20-01-lg