Borggården forskole, Sverige

Altro bringer sikkerhed, hygiejne og støjreduktion til forskoler

Altro Stronghold 30 / K30, Altro Whiterock White FR, Altro Aquarius

I Hässleholm, Sverige, sker der en udvidelse af forskolerne med nye skoler i Vinslöv, Bjärnum og Tyringe. Borggården i Vinslöv var det første byggeprojekt.

Når den er fuldt udbygget, vil den rumme 90 børn i alderen 1-6 år. Birgitta Elmström er direktør for Borggården og koordinerer også byggeriet af alle tre forskoler. ”Da vi fik mulighed for at bygge en ny forskole, ville vi gerne gøre det rigtigt fra starten. Der skulle tages højde for sikkerhed, hygiejne og et godt akustisk miljø ved planlægningen af byggeriet. I køkkenet var det et afgørende krav at få lagt sikkerhedsgulv, der samtidig var lydabsorberende. Vi godkendte arkitektens forslag om Altro Stronghold 30 / K30 på køkkengulvet samt Altro Aquarius i toiletter og puslerum,” siger Elmström.

Altro Stronghold 30 sikkerhedsgulvet har opnået Altros højeste niveau af skridsikkerhed (PTV≥55, R12) og er designet til at minimere risikoen for at snuble eller falde under våde og fedtede forhold i hele gulvets levetid. Udover at sikre personalet mod skrid, snublen og fald medvirker gulvet til at reducere træthed takket være tykkelsen på 3 mm, som giver støjreduktion og komfort under fødderne.

I toiletter og puslerum blev der monteret Altro Aquarius. Ved at opnå en værdi på PTV≥50 og klasse B i henhold til DIN 51097 til brug med bare fødder giver Altro Aquarius vedvarende skridsikkerhed med optimal levetid i våde og tørre miljøer. Det er et 2 mm sikkerhedsgulv, der er blevet testet i stor udstrækning på en række skotyper for at sikre, at det præsterer fremragende i en række miljøer – badeværelser, pusleområder, omklædningsrum, hospitalsafdelinger.

Kort sagt alle de steder, hvor der kan forventes et vådt og tørt gulvmiljø. Arkitekt Helena Nyholm fra Sesam Arkitektkontor i Kristianstad sagde: ”Jeg tror på, at dét at forhindre fald, skrid og snublen inden for catering er et vigtigt sikkerhedsspørgsmål. Det gav mening at vælge et skridsikkert gulv fra samme producent for at få et integreret system, der er sikkert, hygiejnisk og nemt at rengøre. Resultatet er blevet rigtigt godt, og jeg planlægger at bruge det i fremtidige projekter. Jeg fik samtidig fremragende support fra Altro under planlægningen,” siger Helena.

Download PDF

Vinslolv-Borggarden,-Sweden-Altro-Stronghold-Altro-Whiterock-FR-01