Skridsikkerhedstests

Forebygger faldulykker, hvor det betyder noget: Vores testresultater

Hos Altro kombinerer vi branchens tilgængelige skridsikkerhedstests for at få den mest nøjagtige dokumentation for, hvor sikre vores gulve er.

Vi mener, at standard-branchetestværdier ikke altid giver klarhed over potentialet for at skride eller glide, og at kategorierne er for brede, hvorfor vi kombinerer dem.

Vores sikkerhedsgulve til våde miljøer testes med forureninger fra det virkelige liv: Brusegel, shampoo og balsam. Altro Aquarius har en PTV på ≥ 36 (slider 96) mod alle disse forureninger, og risikoen for at skride eller glide er blot en ud af en million. Med vand alene har gulvene imidlertid en PTV på ≥50 (slider 96)..

Altro Aquarius opnår R11 på rampetesten.

Pendultesten (BS 7976)

”Pendulet” er en svingende dummy-hæl, der bevæger sig over et bestemt gulvområde på kontrolleret måde for at simulere et skrid på et vådt gulv. Gulvets glathed har en direkte og målbar virkning på pendulværdien. Gulve, der opnår en pendultestværdi PTV ≥36 (slider 96), har et lavt skridpotentiale.

Rampetesten (DIN 51130)

Rampetesten er almindeligt anvendt. R9-R13-værdierne er baseret på en vinkelmåling af en motorolie-dækket rampe, som en operatør går på. Den vinkel, hvor operatøren skrider, udgør R-værdien, men da de fleste forurenende midler på gulve er vand, giver brugen af motorolie ikke en sand repræsentation af det, der sker i det virkelige liv. Barfodsversionen af testen (DIN 51097), hvor rampen er dækket af en sæbeopløsning som forurenende middel, simulerer forhold i et brusebad og giver gulvet en værdi på A, B eller C. Altro Aquarius opnår klasse B..