En hurtig vejledning

Valg af det rette rengøringsmiddel til de forurenende stoffer, du skal håndtere, er den bedste måde at gøre effektivt rent på.

Egenskaberne i rengøringsmidlet løfter og fastholder de forurenende stoffer, så de ikke fordeles igen under rengøring. Det er vigtigt at lade rengøringsmidlet forblive på gulvet i henhold til producentens anvisninger for at give det tid til at virke. Det, der gør et rengøringsmiddel forskelligt fra et andet, er, hvor syreholdigt eller basisk det er. Dette måles med pH-skalaen, der går fra pH0 (mest syreholdig) til pH14 (mest basisk).

Vi er klar over, at hvis dit team skal rengøre flere områder, er I muligvis nødt til kun at bruge én type rengøringsmiddel. Hvis det er tilfældet, er et neutralt rengøringsmiddel (pH7) effektivt til hverdagsbrug mod forurenende stoffer, mens et kombineret rengøringsmiddel/rengøringsdesinfektionsmiddel er godt til områder, hvor mad- eller menneskeaffald er almindeligt, da det reducerer bakterievækst.

Vores bedste tip er at fortynde i henhold til producentens anvisninger. Utilstrækkeligt rengøringsmiddel betyder mindre effektiv rengøring. For meget rengøringsmiddel kan efterlade en film på gulvet, der reducerer skridsikkerheden, tiltrækker forurenende stoffer og befordrer bakterievækst. Det er også en almindelig årsag til pletdannelse/misfarvning og problemer i forbindelse med kemiske skader som f.eks. svind.

”Folk vender tilbage igen og igen til lejligheden, og de har fortalt os, at de elsker den nye stil og er meget imponerede af, hvor elegant det ser ud. Vi finder også gulvet rengøringsvenligt og meget holdbart.”

Richard Tyas
Manager, Best Western Premier Mount Pleasant Hotel

Her er vores hurtige vejledning til rengøringsmidler:

Basisk: Et rengøringsmiddel, der måler over pH9,5, fungerer ved at opløse og emulgere snavs. Et basisk rengøringsmiddel som fx AltroClean 44 er dermed ideelt til fedtet og organisk snavs. Jo mere basisk rengøringsmidlet er, desto mere effektivt er det til at fjerne fedt, men også desto mere korrosivt. Dermed øges risikoen for at beskadige maling, så grundig skylning er meget vigtig.

Syreholdigt: Et rengøringsmiddel, der måler under pH5, er syreholdigt og en god mulighed til uorganisk snavs som fx kalkrester.

Neutral: Neutrale rengøringsmidler (pH7) er mindre aggressive og indeholder færre kemikalier. Det gør dem mere brugervenlige med mindre påvirkning af miljøet. De er effektive til hverdagsniveauer af forurening af en række overflader, men vil ikke fungere så godt med svær tilsnavsning. De er heller ikke så effektive til fedtet snavs og fedt, hvor et basisk rengøringsmiddel vil være bedre egnet.

Kombineret desinficerende rengøringsmiddel/rengøringsdesinfektionsmiddel: Når der rengøres for organisk snavs som fx mad eller menneskeaffald, reducerer det bakterievæksten, hvilket er vigtigt, når der skal opretholdes hygiejniske standarder.