Har du tænker over, at når du skyller ud i toilettet, blandes vandet i kummen med affaldspartikler? En usynlig sky af beskidt vand skyder op til 25 cm op i luften, og det forurenede vand kan forblive på overflader i 90 minutter¹.

Hvordan får det dig til at føle dig? Måske bliver du lidt utilpas og beslutter dig for at slå brættet ned, hver gang du skyller ud. Uanset hvad er det en påmindelse om, at vi ikke altid kan se farerne, at vi ofte lægger vores helbred og sikkerhed i hænderne på andre, og at andre lægger deres helbred og sikkerhed i dine hænder.

Når man planlægger og driver offentlige områder, er det forståeligt, at effektiv, eller dårlig, rengøring har en stor indvirkning på tre parametre: For det første, hvor sikre folk er i forhold til skridrisikoen. For det andet, hvor hygiejnisk  miljøet er, navnlig for sårbare mennesker. Og for det tredje det indtryk, mennesker får af rummet – uanset om indtrykket resulterer i en beslutning om at undgå en restaurant, hvor du har fået det dårligt, eller du føler dig usikker i et område i sunds- og plejesektoren eller dårligt tilpas på et arbejdssted.

Rengøring er et emne, vi kontant udforsker, i forhold til produktudvikling, daglig kundesupport og ressourcer som fx vores vejledninger, der kan downloades. Vi ved, at det kan være et udfordrende emne, og derfor hviler vi ikke på laurbærrene.

Et af de områder, vi har kigget på, er biociders rolle i vægbeklædning. Vi ved, at ingen aktuelle test beviser, at biocider er effektive mht. at reducere infektioner i sundhedsvæsenet (Healthcare Associated Infections (HCAIs)). Rengøring og effektiv håndvask er mere pålideligt, når det drejer sig om at forebygge spredning af bakterier. 

Den gode nyhed er, at effektiv rengøring er enkelt at opnå. Vi ved, at hvordan dine teams gør rent, afhænger af den tid der er til rådighed, det udstyr og rengøringsmidler de kan bruge, samt størrelsen af de områder de rengør. For at medvirke til at gøre rengøring så effektiv som muligt har vi vejledninger om, hvordan man tackler forskellige forurenende stoffer samt fordelene ved forskellige rengøringsmidler og forskellige rengøringsmetoder. Men hvis du har brug for at etablere en rengøringsrutine, der kan fungere i dit område, bedes du kontakte os.

¹Best et al. Potential for aerosolizaton of Clostridium difficile after flushing toilets: the role of toilet lids in reducing environmental contamination risk. Journal of Hospital Infection. 2012;80:1-5.