Forskning fra universitetet i Leeds har testet luften over offentlige toiletter og fundet ud af, at C.Difficile (en mikrobe, der kan gøre mennesker voldsomt utilpasse) kan kastes op til 25 cm op i luften ved hvert åbent skyl. Mikroben kunne findes hele vejen omkring toilettet, herunder på gulvet. Forskning viser, at offentlige toiletgulve indeholder omkring to millioner bakterier pr. kvadrattomme, hvilket er fem gange mere end det gennemsnitlige toiletsæde².

Det er blot ét eksempel på, hvordan offentlige områder uden en effektiv, regelmæssig hygiejneordning kan udgøre en risiko for vores helbred. Risikoen er højere for sårbare mennesker og mennesker, som har det dårligt, dem med et kompromitteret immunsystem, de meget unge samt ældre mennesker.

² Best et al. Potential for aerosolizaton of Clostridium difficile after flushing toilets: the role of toilet lids in reducing environmental contamination risk. Journal of Hospital Infection. 2012;80:1-5. https://badgut.org/information-centre/a-z-digestive-topics/germs-in-the-loo/

For sundheds- og plejemiljøer er sygehusinfektioner (såkaldte HAI’er) – sygdomme, som ikke var til stede ved indlæggelsen – en stor udfordring. Til trods for årtiers fokus på infektionskontrol og -forebyggelse er udbredelsen af sygehusinfektioner 5-10 % i de udviklede lande5. Hospitalsinfektioner koster faktisk mere om året end influenza og tuberkulose6. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) omfatter virkningen længere hospitalsophold, langvarig invaliditet, øget modstand hos mikroorganismerne i forhold til antimikrobielle lægemidler, massive ekstra omkostninger for sundhedssystemerne, høje omkostninger for patienterne og deres familie samt unødvendige dødsfald. WHO har identificeret otte komponenter til at støtte bekæmpelsen af HAI’er. Komponent otte dækker bygningsmiljø, materialer og udstyr til infektionsforebyggelse og -kontrol i akutte sundhedsfaciliteter. Deres anbefalinger omfatter, at patientplejeaktiviteter finder sted i et hygiejnisk/rent miljø, som støtter forebyggelsen og kontrollen af HAI’er7.

55 Department of Clinical Research, University of Southern Denmark, Odense, Denmark (2018) https://sjtrem.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13049-018-0541-y
6 https://sciencenordic.com/denmark-disease-public-health/25-million-europeans-die-from-hospital-infections-every-year/1438762
7 https://www.who.int/infection-prevention/publications/burden_hcai/en/

Når der vælges et Altro elastisk gulv og hygiejniske vægge, bliver det nemmere at opretholde hygiejnen i området. Kombinationen af løsningerne udgør et komplet hygiejnisk system, der forhindrer bakterier og snavs i at finde skjulesteder, gør rengøringen af overfladerne nemmere og giver dig sikkerhed hele vejen fra gulv til loft.

Find flere oplysninger om, hvordan og hvorfor Altros gulve og vægge kan hjælpe dig med at skabe et hygiejnisk miljø.

”Vi valgte Altro Whiterock for at få det nødvendige højeste hygiejneniveau. Vægoverfladen er perfekt jævn og således nem at holde ren. Da vi opdagede produktet, var det et naturligt valg for os,”

Petri Lempiäinen,
General Manager, Joensuu Terveystalo private sundhedstjenester, Finland.