”Jeg synes, at gulvene er supernemme at rengøre. Jeg har arbejdet i mange køkkener i løbet af min karriere, og det er første gang, jeg har arbejdet på et gulv, der er så nemt at rengøre. Med et flisegulv oplevede jeg ofte, at jeg måtte skrubbe i en halv time for at få gulvet rent.”

Søren Schwarz
kantineleder, Siemens, Sønderborg, Danmark

Brug af det rette udstyr i den rette rækkefølge til rengøring af dine gulve vil medvirke til at sikre en effektiv rengøring. Og selv om det lyder som en lang proces, bør den faktisk reducere den tid, der bruges.

Valg af det rette udstyr handler ikke blot om størrelsen og typen af rum. Det handler også om at være opmærksom på de forurenende stoffer, der skal håndteres.

Vores bedste tip er at vedligeholde udstyret og forebygge overførsel af snavs og bakterier til gulvet. Det er afgørende at rengøre gulvet efter brug, og det er vigtigt, at gulvrengøringen er en del af den overordnede rutine.

Før du vælger rengøringsmetode, er første trin at feje eller støvsuge partikelformede og/eller slibende forurenende stoffer op.

Damprengøring: brug af en mekanisk damprenser. Dette er en meget effektiv metode til rengøring af organisk snavs, da dampens temperatur medvirker til at fjerne de fleste bakterier. Metoden er ideel til områder, hvor hygiejne er vigtig som fx hospitalsafdelinger, badeværelser og køkkener.

Hver metode er effektiv til rengøring af både opløseligt og uopløseligt snavs. Valget vil mere afhænge af, om snavset er stædigt/klistret eller fedtet, og af om hygiejne er af største vigtighed i det område, der rengøres, fx hvis der er tale om en operationsstue.