Design inden for sundhed og pleje

Æstetik der skaber velvære

Som sundheds- og plejepersonale og projekterende ved, forbedrer et veldesignet miljø plejemuligheder og de medicinske resultater væsentligt, ligesom mængden af medicinske fejl reduceres.1 Før var renlighed hovedfokus for design af helende miljøer, hvilket førte til faciliteter med en klinisk og kold æstetik. Ved at indarbejde godt design kan faciliteterne skabe bedre resultater for patienter og personale. De kan også holde længere.2 Et innovativt design kan bruge teknologi og materialer, der understøtter både fysisk og følelsesmæssigt velvære.

Hos Altro forstår vi de komplekse udfordringer, man står over for, når der designes miljøer til sundhed og pleje. Vi samarbejder med dig hele vejen, lige fra projektering til den færdige installation, om at transformere hospitaler til miljøer, der fremmer velvære. Altros gulve og vægge kan bruges til at skabe et naturinspireret design – ved hjælp af nuancer og teksturer, der findes i naturen. Det medvirker til at skabe en følelse af ro, og undersøgelser har vist, at det kan fremme bedringsprocessen.

1 Marberry, S. (2006). Improving healthcare with better building design. Chicago: Health Administration Press.
2 Carr, R. (2014). Health Care Facilities. Whole Building Design Guide https://www.wbdg.org/building-types/health-care-facilities