Akustikgulvenes rolle og komfort under fødderne

Støj kan påvirke helbredelse og velvære samt privatlivet. HBN 08-02 anbefaler, at akustiske materialer anvendes til at reducere støjniveauer gennem isoleringslag. Designs, der har en god akustik, vil sammen med naturligt lys og ventilering medvirke til en positiv og terapeutisk atmosfære. Til områder, som ikke har brug for forstærket skridsikkerhed, har vi Altro Serenade, som absorberer lyd op til 19 dB, hvilket reducerer støjniveauerne væsentligt. Ligesom en roligere atmosfære generelt har en række fordele, kan reduceret støjniveau gavne plejehjemmets beboere, der er berørt af tinnitus og visse sensoriske overfølsomheder. Med 3,9 mm tykkelse er Altro Serenade særligt velegnet til sanserum, hvor ikke blot lyde udefra skal blokeres, men hvor beboere også sidder direkte på gulvet og flytter sig rundt.

Til områder, hvor støjreduktion er nødvendig, men hvor kørestole og rulleborde betyder, at gulvet skal kunne holde til kørende trafik, tilbyder vi også Altro Orchestra, et 2,6 mm gulv, der giver lyddæmpning (op til 15 dB) samt komfort under fødderne.

Ligesom beboerne vil personalet, navnlig dem der tilbringer megen tid på fødderne, nyde godt af et roligt og mere komfortabelt arbejdsmiljø. Vi tilbyder Altro Wood Acoustic, som giver en lyddæmpning på op til 19 dB, og Altro Wood Silence, som giver lyddæmpning på op til 15 dB. Med henholdsvis 3,9 mm og 2,85 mm tykkelse tilbyder serien også komfort under fødderne. Matchende design og farvemuligheder fås på tværs af serierne, hvilket betyder, at du kan opnå et konsekvent udseende i hele installationen.