Demens: Et lokalt og globalt perspektiv

Det Nationale Videnscenter for Demens anslår, at der var cirka 84.000 danskere med demens i 2015, og at antallet sandsynligvis vil være vokset til 151.368 i 2040. Demens er en af de prioriterede betingelser i Verdenssundhedsorganisationens (WHO) Mental Health Gap Action Programme (mhGAP) (handlingsprogram for mental sundhed), som har til formål at gøre skalaen for pleje af mentale, neurologiske og stofmisbrugslidelser større. Ifølge WHO er demens en af de største årsager til handicap og afhængighed blandt ældre mennesker over hele verden. 47,5 millioner mennesker har demens, og der er 7,7 millioner nye tilfælde hvert år, hvilket betyder, at der er et nyt tilfælde hvert 4. sekund. Når vi ser frem, vokser det samlede antal mennesker med demens til 75,6 millioner i 2030 og tredobles næsten i 2050 til 135,5 millioner.

Vi kan tilbyde vejledning, uanset om du bygger, renoverer eller udvikler demens-venlige fællesskaber. Vi sikrer, at du vælger det gulv og den vægbeklædning, der vil hjælpe med til at maksimere livskvaliteten og overholde de juridiske krav.

*Demens 2015: Højere målsætning for at transformere liv

"At levere pleje af høj kvalitet til det stigende antal mennesker, der lever med demens, er en af de største udfordringer i det 21. århundrede. Det er afgørende, at plejetjenester forstår vigtigheden af at have de relevante fysiske miljøer, hvor den højst mulige plejekvalitet kan leveres. Gennem årene har vi udviklet en meget større forståelse af, hvordan farver og tekstur skal bruges, herunder også vigtigheden af at designe services, der giver mennesker mulighed for at leve så godt og selvstændigt som muligt.

Gennem erfaringen med design og udvikling af plejemiljøer har Altro opbygget en imponerende vidensbank og har altid stræbt efter at være på forkant med design og innovation. Alle serviceudbydere, der overvejer renovering eller udvikling af nye faciliteter, kan opnå mange brugbare råd fra Altro-teamet"

Professor Martin Green, Chief Executive, Care England