Minimering af risikoen for at glide

For ældre eller skrøbelige mennesker kan snublen få katastrofale og livsændrende virkninger, hvilket gør faldforebyggelsesforanstaltninger altafgørende.

En WHO global rapport fra 2007 om Falls Prevention in Older Age (faldforebyggelse for ældre) fandt, at ældre mennesker, der bor på plejehjem, falder oftere end dem, der bor fællesskaber. Cirka 30-50 % af mennesker, der bor på institutioner med langvarig pleje, falder hvert år, og 40 % af dem oplevede gentagne fald. Fald førte til 20-30 % milde til svære skader og er den underliggende årsag til 10-15 % af alle besøg på skadestuer. For en faldskadeepisode for mennesker på 65 år og ældre er gennemsnitsprisen i sundhedssystemet i USA 1.049 USD.

Aldersrelaterede ændringer i vores synssans omfatter tab af perifert syn, ændringer af farvesyn, samt problemer med stirren og opfattelsen af billeder tæt på, der bliver slørede. Det kan betyde, at dårlig belysning eller dårligt valgte gulve kan udgøre en reel fare. Af denne årsag anbefaler vi, at man ud over at vælge de rette gulvprodukter overvejer belysning, gelændere og andre sikkerhedsforanstaltninger sammen med god husholdning for at fjerne farer og sikre den bedste ydelse.

Vi anbefaler Altros sikkerhedsgulve til alle områder, hvor der er en meget høj eller høj skridrisiko. Det omfatter alle steder, hvor forurenende stoffer som fx vand, mad og shampoo vil være til stede. Til områder, hvor der ikke typisk findes forurenende stoffer som fx et soveværelse, har vi glatte vinylgulve som alternativer. Til plejehjem, hvor mennesker kan være sårbare, dårlige eller have problemer med at komme omkring, kan Altros sikkerhedsgulve imidlertid bruges over det hele for at sikre beskyttelse. Fordelen ved at vælge et Altro sikkerhedsgulv med en PTV på ≥36 er, at det har vedvarende skridsikkerhed i hele levetiden. Man kan derfor være sikker på, at patienter og personale er langvarigt beskyttet. Derudover har vi attraktive, hjemlige muligheder, der er specifikt designet til at minimere skridrisikoen overalt i et plejehjem.

Altro sikkerhedsgulve fås også med en garanti på mellem 10 og 20 år, og livstidsunderstøttet glidemodstand på op til 25 år. Vores sikkerhedsgulve indeholder også Altro Easyclean teknologi, der gør rengøring nemmere og mere effektiv og medvirker til, at gulvet præsterer, som det skal, og bibeholder sit udseende. Holdbarheden af vores 2,5 mm sikkerhedsgulve, som har garanti på op til 20 år, gør, at gulvene kan holde til den hverdagstrafik, der findes inden for sundhedsplejen.