Klasseværelse

Gulv

Gymnasiers klasseværelsesgulve skal kunne holde til fødder og møbler. En masse fødder og møbler. Cirka 30 par fødder går eller står regelmæssigt på gulvet; tilføj dertil 30 tasker, 30 stole og mange bordben. Det er derfor klart, at gulvet skal være stærkt. Vi ved, at klasseværelserne ikke kan være ude af drift i længere tid, og da det meste byggearbejde er begrænset til skoleferierne, er en anden udfordring i disse rum at få reduceret installationstiden.

Altro Suprema reducerer skridrisikoen til en ud af en million og sikrer, at dem, der færdes på gulvet, ikke pludselig glider. Den forventede levetid på 15 år ledsages af vedvarende skridsikkerhed, så man trygt kan stole på, at gulvet gennem hele sin levetid vil forhindre, at man glider. Med snesevis af nuancer, herunder 'flake' muligheder, giver gulvet også masser af valgmuligheder, når du leder efter det rette look til at koordinere med resten af opholdsrummene. Når gulvet kombineres med Altro Whiterock FR, skaber det en uigennemtrængelig, hygiejnisk løsning til hele området.

Personaleområder

Gulv

Personaleområder bruges meget af både fødder, stole og bordben, så gulvet skal være holdbart. Områderne anvendes til både arbejde, møder og veltjente pauser, så de skal se hjemlige ud, og man skal føle sig godt tilpas. Gulvet spiller en central rolle i skabelsen af et rum, hvor personalet er glade for at være. Da personaleområder er i konstant brug, skal installation eller renovering gå hurtigt og nemt.

Altro Cantata er et klæbemiddelfrit gulv, der ser blødt ud og fås i 17 nuancer fra subtile naturfarver til smukke levende farver. Det giver 14 dB trinlydsreduktion og komfort under fødderne. Installationstiden er halvdelen af, hvad det tager at installere et traditionelt limet gulv. Du kan svejse og gå på gulvet samme dag, selv når det lægges oven på frisk beton. Der er ingen rynker eller bevægelse, når det er lagt, men ved slutningen af sin levetid kan hele gulvet løftes op og enten genanvendes eller sendes til genbrug.

Kantine/cafeteria (socialt rum)

Gulv

For de studerende betyder pausetider sjov og mad. Et varmt og hjemligt rum, der kan klare støj, tung fodtrafik, vandspild og rengøring før næste pause, er, hvad der skal til. Nedetid er ensbetydende med hovedpiner og besvær for skoleledere og gulvinstallatører. Dette afgørende område for skolen kan ikke være ude af drift i længere tid, så en hurtig og ligetil installation oven på et eksisterende gulv eller ny beton sparer tid og bekymring.

Altro Cantata giver maksimal effekt med minimal nedetid. Installationstiden halveres, og ingen klæbemidler betyder ingen tilhørende lugt under og efter installationen. Gulvet giver tilbyder masser af forskellige farver samt træ-look, og trinlydsreduktionen på 14 dB og et højt niveau af komfort under fødderne er med til at sikre en holdbar og dekorativ løsning til travle rum. Gulvet er ideelt til områder, der hele tiden er i brug, og hvor forstyrrelserne skal være minimale.

Sløjdlokaler

Gulv

Et sløjdlokales gulv vil regelmæssigt blive dækket af savsmuld, så det skal være let at feje og rengøre, uden at eleverne glider. Derudover skal gulvet kunne holde til tungt udstyr og regelmæssig hjultrafik samt tung fodtrafik.

Altro Classic 25 / X25 er et sikkerhedsgulv til specialistområder, hvilket betyder, at det forhindrer gliden og skrid for visse andre kontaminanter end vand. Den høje skridsikkerhed reducerer skridrisikoen til en ud af en million, selv med savsmuld, og gulvet har derudover en god kemisk resistens. Det har også Altro Easyclean Technology, der gør det nemmere at gøre rent efter timerne. Med en tykkelse på 2,5 mm er det stærkt nok at klare tungt udstyr samt fødder og hjul og giver den ekstra fordel af komfort under fødderne. Og Altro Classic 25 har gennem 60 år leveret gennemprøvet sikkerhed og holdbarhed, så du kan være sikker på at være i gode hænder.

Computer-/serverrum

Gulv

Disse rum har en enkel funktion: Beskyt det udstyr, der bliver opbevaret, især hvis det er statisk følsomt. Det er heller ikke et sted, du har lyst til løbende at skulle udsmykke, så gulvet skal være langtidsholdbart og let at vedligeholde.

Altro Walkway 20 / VM20SD er et statisk afledende gulv. Det betyder, at det reducerer opbygning af statisk elektricitet, som potentielt kan beskadige udstyr, der er værdifuldt — både i forhold til udgifter og vigtigheden for skolens daglige drift. Gulvet giver desuden den ekstra tryghed, at brandkravene overholdes i et område, der har en højere brandrisiko end andre rum.

Køkken

Gulv

Forberedelse og tilberedning af hundredvis af måltider, som alle skal serveres inden for en time eller mindre, betyder, at skolekøkkener skal fungere effektivt og hurtigt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Når personalet arbejder på at få flere retter klar, er der ikke tid til at bekymre sig om oliestænk eller madrester på gulvet, hvilket øger risikoen for en ulykke. Når tilberedning og servering er overstået, begynder oprydningen og forberedelserne til næste dag straks derefter. Det gør, at personalets fødder ikke får hvile, så en gulvløsning, der kan mindske byrden ved at stå op en hel dag, er meget velkommen.

Altro Stronghold 30 er et sikkerhedsgulv til specialistområder med vores højeste rating for skridsikkerhed. Det reducerer risikoen for at glide eller skride til én ud af en million, selv med kontaminanter som fedtet vand, olie og madrester. Dets tykkelse på 3 mm giver komfort under fødderne, effektiv trinlydsreduktion og dæmper støjen fra tabte pander og bakker.

Vægge

Skolekøkkenets vægge udsættes regelmæssigt for stænk fra saucer, safter og fedt samt slag fra dåser, pander og bakker. Væggene skal derfor være nemme at rengøre og slagfaste, to ting som fliser ikke er.

Altro Whiterock vægsystemet er fugefrit, uigennemtrængeligt og slagfast og løser dermed problemerne forbundet med fliser. Derudover understøttes det af løbende teknisk support fra Altro. Det er HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) godkendt og fremstillet af en fødevaresikker PVCu-polymer af høj kvalitet, der kan håndtere temperaturer op til 60 °C, og som overholder de gældende hygiejnestandarder. Systemet er også nemt at tørre rent, så det bliver nemmere at vedligeholde i en travl og presset hverdag.

Bibliotek/studierum

Gulv

Biblioteker har brug at reducere støj fra fødder i lokalet, så rummene kan bruges til individuel læring, små gruppediskussioner, eller at man udforsker bogreolerne. Lokalerne er ikke længere støvede og fremmedartede, men skal være varme, indbydende og komfortable. Der er også fodtrafik primært foran hylderne og omkring stole og skriveborde, så gulvet skal kunne modstå travlt brug.

Altro Orchestra giver 15 dB trinlydsreduktion og reducerer distraherende lyde betydeligt. Med en tykkelse på 2,85 mm giver gulvet ikke blot komfort under fødderne. Dets fremragende modstandsdygtighed mod langtidsskabte fordybninger sikrer også, at gulvets tykkelse kun er en fordel, da vægten af tunge reoler og andre møbler ikke er noget problem. Hvis nedetid er et problem, så er et klæbemiddelfrit gulv en bedre valgmulighed, og Altro Cantatas trinlydsreduktion på 14 dB og dets hjemlige nuancer gør det til et ideelt alternativ.

Førstehjælps-/behandlingsrum

Gulv

Når du er syg eller oprevet, så er et roligt, stille og varmt rum mere beroligende end et klinisk rum. For dem, der bestyrer lokalerne og potentielt udsættes for kropsvæsker, er hygiejne og rengøringsvenlighed vigtig.

Altro Cantata giver et udvalg af varme, ikke-kliniske nuancer og mønstre med en trinlydsreduktion på 14 dB samt komfort under fødderne. Gulvet har god modstandsdygtighed over for pletter og er nemt at rengøre manuelt med en maskine eller med damp. Det giver sikkerhed for, at væsker og bakterier kan fjernes. Og på samme vis som alle Altro klæbemiddelfrie gulve er der den ekstra fordel, at installationstiden halveres.

Laboratorium

Gulv

Laboratorier oplever tabte eksperimenter og andre uheld, og det er gulvet, der lider mest. Tilføj derudover vogne med videnskabeligt udstyr, der kører ind og ud af laboratoriet, plus studerende, der ruller frem og tilbage på stole – så får du brug for et stærkt sikkerhedsgulv.

Altro Reliance giver den ideelle kombination af god kemisk resistens, rengøringsvenlighed, modstand mod pletter og holdbarhed, som et laboratorium skal bruge for at se godt ud i længden. Og vippende stole? Selv hvis gummidupperne falder af, kan det 2,5 mm tykke Altro Reliance modstå trykket fra metalstudserne nedenunder, der ville gennembore et tyndere gulv. Med en høj skridsikkerhed er personale og studerende også sikret mod at glide eller skride på grund af utilsigtet vandspild.

Musikrum

Gulv

Den lyd, du vil høre inde i et musikrum, er den musik, der spilles. Lyden, du ikke vil høre uden for musikrummet, er musikken, der spilles. Det er en balancegang. Et akustisk gulv reducerer trinlyden — fodspor i og under rummene, stole og andre møbler, der trækkes hen over gulvet.

Altro Serenade er et akustisk gulv, der reducerer trinlyden med 19 dB. Med en tykkelse på 3,9 mm giver gulvet også komfort under fødderne til musiklærere, der står op en stor del af undervisningsdagen. Der er flere nuancer og mønstre at vælge imellem, herunder nuancer med linned-look, der ligner tæpper, uden de medfølgende hygiejne- og rengøringsbekymringer. Sortimentet kan også matches med både Altro Orchestra og Altro Operetta, så det er muligt at lade det samme look løbe på tværs af flere rum og sikre, at du har den rette tekniske performance, hvor der er behov for det.

Omklædningsrum

Gulv

Gulve i omklædningsrum får en del knubs: næsten konstant brug, mudder, vand, shampoo, bare fødder, sko. De skal forhindre, at man glider, modstå forskelligt fodtøj og tung trafik og være lette at rengøre.

Vi anbefaler Altro Aquarius, der er et sikkerhedsgulv til specialistområder, der reducerer skridrisikoen til en ud af en million, både med sko og bare fødder, samt med shampoo, balsam og showergel (skyder 96). Flere end tredive nuancer giver dig masser af valgmuligheder, når du skal skabe et nyt look eller matche den omgivende indretning.

Toilet

Gulv

Som man kan forvente, er der fokus på hygiejne i dette område. Der vil komme masser af mennesker ind og ud hele dagen, der ikke altid er opmærksomme på at holde området hygiejnisk, så gulvet skal være let at rengøre. Da der vil være regelmæssige væskestænk på gulvet, er det også vigtigt at forhindre, at man glider.

Altro Suprema reducerer skridrisikoen til en ud af en million og sikrer, at dem, der færdes på gulvet, ikke pludselig glider. Den forventede levetid på 15 år ledsages af vedvarende skridsikkerhed, så man trygt kan stole på, at gulvet gennem hele sin levetid vil forhindre, at man glider. Med snesevis af nuancer, herunder 'flake' muligheder, giver gulvet også masser af valgmuligheder, når du leder efter det rette look til at koordinere med resten af opholdsrummene. Når gulvet kombineres med Altro Whiterock FR, skaber det en uigennemtrængelig, hygiejnisk løsning til hele området.

Opbevaringsområder

Gulv

Et gulv i dette rum skal være konsekvent funktionelt. Det skal kunne håndtere vægten af sportsudstyr eller reoler, der er fyldt med dokumenter, og det skal kunne klare det, hvis bænke eller stolestakke trækkes hen over det. I tilfælde af spild skal pletter være lette at fjerne, og de, der bevæger sig ind og ud af rummet, skal beskyttes mod at glide.

Et rum, der skal være driftssikkert, skal bruge Altro Reliance. Dette gulv giver den ideelle kombination af kemisk resistens, rengøringsvenlighed, pletresistens og holdbarhed. Med en høj skridsikkerhed er personale og studerende også sikret mod at glide på grund af utilsigtet vandspild, eller hvis der slæbes vand med ind udefra.