Hygiejniske materialer

Hygiejniske materialer

Vi opfandt hygiejniske vægbeklædningssystemer i 1982 – og tilbyder renlighed, design og kvalitet i finish og æstetik.

Hygiejne er en væsentlig overvejelse, når der skal vælges produkter i en række brancher.

Fagpersonale inden for miljø og sundhed i køkken- og kantinesektoren foretrækker en jævn og ensartet vægoverflade og værdsætter de hygiejniske fordele ved vægbeklædningen.

Talrige virksomheder specificerer vægbeklædning som standard.

Det er vores banebrydende forskning og udvikling i materialer, som har gjort vores systemer så effektive. Men vi er ikke en virksomhed, der hviler på laurbærrene. Vi fortsætter med at forske og innovere for at finde de bedste produkter og metoder til krævende miljøer.

Find ud af mere om, hvad der gør vores materialer så unikke, og hvorfor de klarer sig så meget bedre end andre af branchens løsninger.

Materialer

Hvorfor er Altro’s vægbeklædning så hygiejnisk?

Altros vægbeklædning er specielt designet til at imødekomme nutidens hygiejneforskrifter: Den er holdbar, uigennemtrængelig, slagfast og har glatte overflader, som er lette at rengøre. Det er den perfekte løsning i områder, hvor hygiejne er altafgørende.

 • Uigennemtrængeligt
  Altros vægbeklædning har en uigennemtrængelig overflade, der er særdeles modstandsdygtig over for kemikalier, pletter og lugt. Det er et fuldt forseglet, vandtæt, system, hvor ingen bakterier kan gemme og sprede sig.
 • Slidstærkt og robust 
  Skader på overfladen som f.eks. revner og buler kan tiltrække snavs, fugt og bakterier, hvilket gør rengøringen vanskeligere. Testresultater fra målinger af holdbarhed viste, at påvirkninger, der ville skade keramiske fliser, knapt nok medførte en skramme på vores hårde overflader. Og det samme gør sig gældende for vægbeklædningens termoformede hjørner - et område hvor keramiske fliser er særligt sårbare.
 • Let at rengøre
  Med sin uafbrudte overflade, glatte samlinger og termoformede hjørner og vinkler, behøver du ikke andet end varmt vand og almindelige rengøringsmidler for at rengøre Altros hygiejniske vægbeklædning Ganske enkelt.

Derfor er Altro PVC-gulvbelægning så hygiejnisk

PVC-gulvet er særligt hygiejnisk, fordi det er modstandsdygtigt overfor slagskader og punktbelastning. Altros PVC-gulv er også vandtæt og modstandsdygtigt overfor de fleste kemikalier, pletter og lugt, hvilket gør det endnu nemmere at holde rent.

 • PUR-teknologi
  Vores eksklusive Altro Easyclean Maxis PUR teknologi findes i Altros sikkerhedsgulve. Det gør vores gulve mere hygiejniske og rengøringsvenlige, hvilket er bevist i tests, der viste uovertruffen lav modtagelighed overfor snavs samtidig med en modstandsdygtighed overfor de fleste pletter og kemikalier.

Topkvalitet, tophygiejne

Alle Altros produkter er fremstillet af de bedste råmaterialer under strenge kvalitetskontroller, som garanterer en høj standard på tværs af alle vores produktserier. Denne forpligtelse til at levere kvalitet betyder, at vores produkter selv efter langvarig brug kan opretholde den samme ydeevne og de samme hygiejniske fordele, som den dag, de blev installeret.

Altros specialiserede hygiejniske materialer

Vandbestandighed

Vi udviklede Altro Aquarius til at levere sikkerhed i vådområder. Det blev udviklet til langtidsholdbar ydelse i områder, der er våde og tørre, med sko eller med bare fødder. Ved at opnå en pendultest værdi på PTV ≥ 50 og klasse B i DIN51097 til brug med bare fødder, giver Altro Aquarius en skridsikkerhed med optimal levetid i våde og tørre miljøer. Det kombinerer øget sikkerhed med alle de hygiejniske fordele ved Altros gulve.

Kombinationen af Altro Aquarius gulve og Altro Whiterock vægbeklædning giver en komplet løsning til våde miljøer såsom badeværelser, omklædningsrum og bruserum, hvor rengøringsvenlighed, hygiejne, vandtæt forsegling og sikkerhed er vigtigere end nogensinde før.

Modstandsdygtighed overfor olie og fedt

Almindelige køkkenforurenende stoffer (vand, olie, mel) skaber en film mellem gulvet og din sko eller fod.

En film med en tykkelse på 1/10 af et menneskehår kan være nok til at forhindre fuldstændig kontakt mellem sko og gulv og forårsage uheld. Formen på aggregatet i Altro Stronghold 30 springer frem gennem overfladen på gulvet og skaber et greb til skosålen og forebygger uheld.

Risikoen for at glide, når Altro Stronghold 30 er på gulvet, er reduceret til under 1 af en million med almindelige kommercielle køkkenforurenende stoffer, herunder fedtet vand, olie og mel.

Sammen med Altro Whiterock tilvejebringer det integrerede system en vandtæt dækning uden plads, hvor bakterier eller skadedyr kan skjule sig. Det har uigennemtrængelige overflader, som er nemme at holde rene. Med regelmæssig rengøring og vedligeholdelse med traditionelle løsninger, tillader Altro gulve og vægge ikke bakterier at skjule sig og vokse.

Fordelene ved Altro’s produkter frem for alternativerne

Altro Whiterock is both durable and hygienicDerfor er Altros produkter bedre end alternativerne

Keramiske fliser

 • Udfordringer med fuger
  Fuger er særligt sårbare over for skader, selv epoxy-fuger kan få skader. Keramiske fugesamlinger slides bort pga. rengøringsudstyr, og der vil være behov for genfugning i fremtiden. Ikke alene ser det ikke pænt ud, men det skaber steder, hvor bakterier kan leve.

  Der er ikke fugemasse til vores produkter, og finishen giver ikke plads til snavs og bakterier. Når op til 20 % af en flisebelagt overflade er fugemasse, er der en reel risiko for sundhed og sikkerhed

  Altro Stronghold 30 og Altro Whiterock er så holdbare, at de endda kan damprenses og trykluftvaskes, som kan slide og beskadige flisernes fuger.
 • Risiko for skader
  På travle steder som køkkener er det ikke ualmindeligt, at væggene får stød fra vogne, gryder og pander og lige sådan med gulvene, hvorpå ting bliver tabt. Når keramiske fliser beskadiges, kan det være årsag til, at forurenede væsker trænger igennem. Ikke alene efterlader det grimme pletter, men det er også grobund for bakterievækst.

  Altro Stronghold 30 er fleksibel, så der er mindre sandsynlighed for, at det revner/opløses på grund af undergulvets bevægelser eller virkninger fra tabte varer. Med 3 mm tykkelse giver det ekstra komfort og holdbarhed på hårde arbejdsområder.

  Altro Whiterock har en langt højere stødmodstand end keramik, og er ikke afhængig af en glaseret overflade for vand- eller plet-modstand.

  Især når det handler om hjørner, er fliser meget sårbare over for skader. Altro Whiterock kan termoformes til at skabe en sømløs overflade omkring hjørner og samlinger.

  Altro Whiterock vægbeklædningssystemet har en ekstremt høj slagmodstand i henhold til BS EN438-2-1991 kugleanslagsprøvningen. Slag, der vil efterlade keramiske overflader sårbare over for vandindtrængning, efterlader knapt en ridse på denne hårde oveflade. Det samme gør sig gældende for beklædningens termoformede hjørner - et område hvor keramiske fliser er særligt sårbare. Altro Whiterock har også en fremragende brandfareklassificering: Altro Whiterock White FR har en Euro-klassificering på S2-d0 og pga sin særlige egenskaber har Dansk Brandteknologisk Institut givet Altro Whiterock FR dispensation til de fleste områder, som behøver en S1-d0 klassificering. Hør nærmere hos din Altro konsulent.

  Kombination af Altro Whiterock med Altro vinylgulve skaber et fuldt integreret system, der passer perfekt til at tilvejebringe en hygiejnisk, vandtæt løsning. Ingen mellemrum eller skarpe kanter, blot en glat, uafbrudt overflade – selv omkring stikkontakter, lyskontakter, dræn og hjørner.

  Vi er så sikre på vores vægbeklædnings og gulves lange holdbarhed, at vi garanterer udvidede og brancheførende levetider.
 • Installationsmetode
  Fliseproducenterne og fødevarelovgivningen foreskriver anvendelsen af vandfast lim og epoxy fugemasse til våde områder, men det er som regel svært at sige, om det har været brugt eller ej, før skaden er sket. Altros vægbeklædning og Altros vinylgulve kan fuldlimes til underlaget. Altros flydende gulve bliver ligeledes fæstnet helt til underlaget, hvilket garanterer, at alle Altro gulve og vægbeklædninger er sikrede igennem hele produktets levetid.

Tæpper

Tæpper skaber en række hygiejniske udfordringer. De opsamler støv, der indeholder hår og hudceller, snavs, skidt og insekter.

De er endda blevet forbudt i nogle europæiske lande til brug i kliniske områder. Fibrene kan opsamle snavs og absorbere væsker, hvilket gør pletter og lugte vanskelige at fjerne og danner grobund for bakterier.

Altros vinylgulve forsager ingen af disse problemer. Da de både er vandtætte og uigennemtrængelige, kan de modstå de fleste kemikalier, snavs, pletter og lugt og giver dig en jævn overflade, som regelmæssigt kan rengøres med vand, uden at det skader overfladen eller samlingerne.

Materialer der lever op til hygiejnebestemmelserne

Altro have a range of HACCP certified productsMaterialer der imødekommer hygiejnebestemmelser 

HACCP fødevare- og drikkevareanvendelse

Vi har udviklet og testet Altro Whiterock vægbeklædning i mere end 30 år for at sikre det bedste resultat. Det er certificeret i henhold til britiske og europæiske standarder og er også HACCP godkendt, hvilket ligeledes er gældende for Altro sikkerhedsgulve, hvilket betyder, at de er sikre sammen med fødevarer.

HACCP er et international system til fødevaresikkerhedskontrol. Det er et juridisk krav i Europa under EF-regulativ 852/2004. HACCP kræver en risikovurdering af alle fødevaretilberedningsområder, med identifikation af ”kritiske punkter”, hvor der kan opstå fare for fødevaresikkerheden. Farer omfatter:

 • forurening fra personale eller dårligt vedligeholdt beslag eller udstyr
 • kemikalie-, fysiske eller allergi-risici, der skyldes ingredienser, håndtering. Du kan reducere farerisikoen og holde inspektioner på et minimum ved at vælge Altro sikkerhedsgulv og hygiejniske vægbeklædning, som alle er godkendt af HACCP International.

“Både gulv- og vægprodukterne fra Altro giver en sømløs og uigennemtrængelig løsning, hvilke betyder, at der ikke er nogen steder, hvor bakterier kan skjule sig, samt at de er nemme at rengøre, og begge dele er vigtige emner inden for fødevarebranchen”
Richard Mallett - EUROPÆISK DIREKTØR FOR HACCP INTERNATIONAL