Engagement i bæredygtighed og kvalitet

 
”Planlæggerens og arkitektens største ansvar, mener jeg, er beskyttelse og udvikling af vores habitat.”

- Walter Gropius

Fokusering på økonomiske fordele ved planlægning af bygninger er ikke længere nok. Walter Gropius talte om miljømæssig påvirkning for et århundrede siden, men det har taget verden lang tid at komme på omdrejningshøjde.

Arkitekter og producenter er under stigende pres for at levere bæredygtige løsninger. Vil det, der planlægges og bygges i dag, være et positivt bidrag til verdens fremtid? Er de metoder og materialer, der arbejdes med, bæredygtige og sikre? Er vi æstetisk begrænsede af behovet for bæredygtige materialer og praksisser?

Hos Altro har vi fokuseret på kvalitet. Først og fremmest, selvfølgelig, ved produktionen af vores gulve og vægge. Vi bruger råmaterialer af højeste kvalitet fra regelmæssigt kontrollerede kilder, producerer i overensstemmelse med de højeste kvalitetsstandarder, og vores sikkerhedsgulve har garanti for at bibeholde deres skridsikkerhed i hele gulvets levetid. Trods den konstante udvikling er vi som tredjegenerations familievirksomhed stolte af, at vores industrielle fremstillingsproces aldrig er blevet en ansigtsløs, fuldautomatiseret samlebåndsproduktion.

Andrew Marshall, Underdirektør, 3DReid architecture practice, Storbritannien, siger: ”Når vi taler om bæredygtighed inden for arkitekturen, skal man, ud over de processer der er involveret i fremstilling og transport af materialerne, huske at se på: Hvor længe kan produktet bruges? Man kan ikke anvende et produkt med kort levetid – det er det værste, man kan gøre, hvad angår bæredygtighed.”

Vores engagement går videre end produktion. Det er trods alt vores kunder, som hver dag arbejder med vores materialer på utallige byggepladser verden over. Alle vores produkter er designet til at gøre monteringen så enkel som muligt. Vi kan også tilbyde monteringstræning, online service telefon samt service på stedet efter behov. Vi har også været med til at grundlægge Recofloor, den britiske takeback-ordning for vinyl, som til dato har hjulpet vores kunder med at flytte over 4.300 tons vinylgulv fra lossepladserne, samt Recowall, der er en takeback-ordning for vægsystemer.

Chris Radcliffe siger: ”Som designer vil jeg, når jeg bruger noget i en bygning, gerne vide, at jeg bruger noget, der kommer fra en virksomhed, som handler ansvarligt. Navnlig hvad angår indendørs design søger vi at få flere og flere bæredygtige materialer ind, og uanset om det er gulve eller vægge, bliver det vigtigere og vigtigere. "

For flere oplysninger om vores bæredygtighedspraksis, se her.