Hvad er Bauhaus?

”Kun perfekt harmoni i de tekniske funktioner samt proportionerne kan resultere i skønhed.”

- Walter Gropius

 

I de tidlige 1920’ere etablerede Walter Gropius Bauhaus-bevægelsen for at bringe kunst, håndværk og teknologi sammen ud fra den tanke, at dét at skabe noget funktionelt kan ske med samme tilgang som inden for kunsten. På den måde fik håndværk og kunst samme betydning og dermed ændredes den måde, man designede på.

Bauhaus-bevægelsen opfattes af mange som den mest indflydelsesrige moderne kunst-bevægelse fra sidste århundrede. Bauhaus-lærerne og studenterne søgte efter nye ideer, satte spørgsmålstegn ved de traditionelle regler, eksperimenterede med nye materialer og skabte byggeinnovationer. De var også pionerer, når det handlede om brugen af syntetiske indendørs fittings. Det var under opførelsen af Bauhaus i midten af 1920’erne, at Walter Gropius sørgede for, at den første generation af kunststofgulve blev monteret der.

Vi er omgivet af hverdagsgenstande, som er inspireret, eller skabt, af Bauhaus-designerne: Stole med metalrørsrammer, møbler på hjul og indskudsborde for blot at nævne tre eksempler.

Efterhånden som Bauhaus’ indflydelse voksede, gjorde Altros udvikling det samme. Vi henter inspiration i Bauhaus-filosofien og væver elementer af den ind i vores produktudvikling, forskning og innovation. Dette kan ses tydeligst med Bauhaus-tilgangen om slå bro over kløften mellem form og funktion. I dag forstås det mere almindeligt som dét at skabe et produkt, der ”passer til formålet”.

Vi har en lang historie med at skabe pionérprodukter, der står distancen og er født af kreativ tænkning, som vendes til praktiske løsninger i den virkelige verden – herunder klæbemiddelfrie sikkerhedsgulve og gulve, der er designet til at holde brugerne sikre mod at glide, uanset om de er iført sko eller går med bare fødder, og uanset om gulvet er vådt og tørt. Vi opfandt sikkerhedsgulvene tilbage i 1940’erne, og vores allerførste installation er stadig på plads i Storbritannien og gør det arbejde, den blev designet til, næsten 70 år senere. Og vi lancerede verdens første integrerede sikkerhedsgulve og hygiejniske vægsystemer med Altro Whiterock, vores førende hygiejniske vægsystem.