Tjekliste

Hvor du ikke har råd til at falde igennem

Forebyggelse af snublen og fald, hvor det betyder noget

Når udseendet betyder noget

Hygiejne

Din sikre løsning

Specialistløsninger til sikrere våde miljøer

Referencer

Tjekliste til valg af gulvbelægning

  • Identificér dine behov
  • Identificér dine sandsynlige forurenende stoffer
  • Udfør en risikovurdering
  • Forstå din risiko
  • Vælg din gulvbelægning
  • Montér din gulvbelægning
  • Vedligehold din gulvbelægning

Våde miljøer. Hvor du ikke har råd til at falde igennem

Vi har været specialister inden for sikkerhedsgulve og hygiejniske vægbeklædningssystemer til våde miljøer i over 30 år. Vores løsninger er blevet udviklet til at medvirke til at forebygge fald og snublen i områder, hvor mennesker ofte er mest sårbare og skridrisikoen er meget høj, men også til at medvirke til at fremme hygiejne, minimere muligheden for bakterievækst og forbedre rengøringsvenligheden.

De fleste bygninger har våde miljøer, der bliver brugt af en række forskellige mennesker og har en skridrisiko: Der er mange enkeltpersoner at opretholde sikkerheden for.

Våde miljøer handler ikke kun om vand. Det handler også om det, vi bruger i disse områder, herunder brusegel og shampoo. Risikoen for at glide, falde eller snuble, som skyldes disse forurenende stoffer, er potentielt farlig og kan være årsag til alvorlige ulykker. Skrid, snublen og fald er ikke det eneste, der skal tages i betragtning i våde miljøer. Indendørs fugt og dårlig rengøring kan føre til vækst af bakterier og skimmelsvamp, som kan påvirke både sundheden og lokalernes udseende.

Vores sikkerhedsgulve og vægbeklædningsløsninger til våde miljøer kan bruges uafhængigt af hinanden eller sammen til at skabe det miljø, du har brug for.

Personale, der passer på beboere eller patienter i våde miljøer, samt rengøringspersonalet har også en skridrisiko, og arbejdsmiljølovgivningen siger, at de skal beskyttes.

”Gulve, der er specificeret til barfodsområder, skal have en god skridsikkerhed under våde forhold både for brugere med sko og brugere med bare fødder”, Sundheds- og sikkerhedsledelsen (HSE)

Health and Safety at Work Act 1974 (Arbejdssundheds- og sikkerhedsloven) kræver, at arbejdsgivere sikrer sundheden og sikkerheden for alle ansatte og alle, der er berørt af deres arbejde, så vidt det er praktisk muligt, hvilket betyder afbalancering af risikoniveauet og de foranstaltninger, der er nødvendige for at kontrollere risikoen, hvad angår penge, tid eller besvær. Dette omfatter at tage skridt til at styre risiciene for at glide, snuble og falde.

”Arbejdsmiljøreglerne kræver, at gulvbelægningen - herunder dens hårdhed og skridsikkerhed - skal være egnet til det arbejde, der udføres i arbejdsrummet (…) Gulvbelægningen bør have en høj skridfasthed, hvis der er risiko for at spilde væske og fedt.” Arbejdstilsynets AT-vejledning A.1.6: Faldrisiko på gulv

Forebyggelse af snublen og fald, hvor det betyder noget:

Vores testresultater

Hos Altro kombinerer vi de til rådighed værende skridsikkerhedstests for at få den mest nøjagtige dokumentation for, hvor sikre vores gulvbelægninger er.

Altro Aquarius har en skridsikkerhed på op til en ud af en million med vand og almindelige forurenende stoffer, herunder shampoo og balsam.

Vi mener, at standard branchetestværdier ikke altid giver klarhed over skridpotentialet, og at kategorierne af værdier er for brede, og derfor kombinerer vi dem. Vi tester også med forskellige forurenende stoffer, så vi kan være sikre på, at vores gulvbelægning gør det, den skal. Vores sikkerhedsgulve til våde miljøer er testet med det, du faktisk finder der: Brusegel, shampoo og balsam. Altro Aquarius har stadig en PTV på ≥36 mod alle disse forurenende stoffer, og risikoen for at glide, snuble eller falde er blot én ud af en million.

Pendultesten (BS 7976)

”Pendulet” er en svingende dummy-hæl, der fejer hen over et givet område på gulvet på en kontrolleret måde for at simulere skrid eller glidning på et vådt gulv. Gulvets glathed har en direkte, målbar virkning på pendulværdien. Gulvbelægninger, der opnår et resultat af pendultestværdien på ≥36, har et lavt skridpotentiale.

Rampetesten (DIN 51130)

Rampetesten er almindeligt brugt. R9-R13-værdierne er baseret på vinkelmålinger af en motoroliedækket rampe, som en operatør går på. Den vinkel, ved hvilken operatøren glider, udgør R-værdien, men da det mest almindelige forurenende stof på gulve er vand, giver brugen af motorolie ikke en sand repræsentation af, hvad der sker i situationer i den virkelige verden. Barfodsversionen af testen (DIN 51097), hvor rampen er dækket af vand, klassificerer gulvbelægninger som A, B eller C. Altro Aquarius er klassificeret som klasse B.

 

 

Testresultaterne dokumenterer:

  • Altro Aquarius kan beskytte brugere mod skrid, selv med en række forurenende stoffer.
  • Det er vigtigt at vælge gulvbelægninger, der er designet til områder med en meget høj skridrisiko og samtidig tager højde for forurenende stoffer og den type trafik, der vil blive brugt på dem, dvs. sko og/eller bare fødder.
  • Altros sikkerhedsgulve til våde miljøer har en levetids-skridsikring på op til en ud af en million. Ved at reducere risikoen for skrid og fald kan erstatningskravene reduceres.

Vi siger altså ikke bare, at vores sikkerhedsgulve holder mennesker mere sikre. Vi ved, at de gør det, og vi kan bevise det.

Du finder flere oplysninger i vores brochure.

 

Når udseendet betyder noget

På steder, som mennesker betragter som deres hjem, uanset om det er permanent eller midlertidigt, betyder et komfortabelt, indbydende og attraktivt udseende noget.

Altro Aquarius tilbyder nutidige nuancer, der passer til ethvert hjemligt miljø. Vi tilbyder 16 nuancer af Altro Aquarius, som har en finish med et blødt udseende. Farverne, der går fra kølig blå til varm pink og rød, er mere hjemlige end traditionelle sikkerhedsgulve.

 

I plejehjem er badeoplevelsen en vigtig del af en beboers rutine og spiller en rolle i at få personen til at føle sig sikker og afslappet. Farve er en måde, hvorpå dette kan opnås ved at skabe et varmt, beroligende og hjemligt miljø.

Altro Aquarius supplerer så udseendet med den ekstra forsikring, at brugerne er sikret mod risikoen for at skride.

Ønsker du vejledning om design til demens, kan du besøge Oprettelse af fællesskaber for alle: Design af plejeboliger

 

Vidste du det?

Verdenssundhedsorganisationen siger, at bygningsejere skal sørge for korrekt bygningskonstruktion og vedligeholdelse for at overholde deres ansvar for at tilvejebringe en sund arbejdsplads eller et boligmiljø, der er fri for unødig fugt og skimmelsvamp.

 

Hygiejne

Ingen ønsker at vaske sig, svømme eller skifte tøj i et snavset miljø, men hvad med den forurening, der ikke er indlysende?

Hvis sikkerhedsgulvet ikke rengøres korrekt, kan der samles et farligt niveau af snavs og forurening på gulvets overflade, hvilket kan øge risikoen for at skride til så meget som en til 20. I et vådt miljø kan virkningerne af at glide, snuble eller falde være altødelæggende.

En ophobning af bakterier på gulve eller vægge kan føre til skimmelsvampevækst, hvor virkningerne går fra irriterende allergier til vejrtrækningsproblemer. Ældre mennesker og børn samt mennesker med eksisterende helbredsproblemer kan især blive påvirket af dette.

Altro Aquarius indeholder Altro Easyclean Maxis PUR, som kræver mindre strenge rengøringsrutiner.

Altro Aquarius er uden knopper, hvilket også gør det nemmere at rengøre gulvet, da der ikke er nogen steder, hvor kalk kan ophobes.

 

 

Produktanbefaling

Klik på et område i grundplan

Tilstødende badeværelse

Vand, shampoo, brusegel, balsam

Løsning:
Altro Aquarius

Badeværelse

Vand, shampoo, brusegel, balsam

Løsning:
Altro Aquarius

Vådrum

Vand, shampoo, brusegel, balsam

Løsning:
Altro Aquarius

Omklædningsrum

Vand, shampoo, brusegel, balsam

Løsning:
Altro Aquarius

Svømmebassin

Vand

Løsning:
Altro Aquarius

Specialistløsninger til sikrere våde miljøer

Altro Aquarius

Altro Aquarius er et specialiseret 2 mm sikkerhedsgulv til våde og tørre områder og til sko og bare fødder. Det betyder i praksis, at brugerne beskyttes i virkelige situationer i virkelige miljøer. Uanset om nogen går ind i et vådt omklædningsrum med skoene på eller går tilbage i rummet med bare fødder efter et brusebad, er beskyttelsesniveauet det samme.

Altro Aquarius opnår en pendultestværdi (PTV) ≥50 (slider 96) og klasse B i henhold til DIN 51097 til brug med bare fødder. Det tilbyder optimal vedvarende skridsikkerhed i hele levetiden i de områder, hvor gulvet anbefales. Samtidig performer det effektivt over for en række kontaminanter, der findes i våde miljøer.

Altro Aquarius har også en høj modstandsdygtighed over for kemikalier, der gør, at gulvet bevarer sit udseende og sin ydeevne i længere tid.

Den fremhævede tekst skal have ændret ordet fra høj til god

Altro Aquarius med AltroBead™ teknologi

Altro Aquarius er tilgængeligt i 16 soft-look nuancer, som gør gulvet ideelt til hjem-væk-fra-hjemmet-miljøer, inkl. tilpasninger i hjemmet og studenterboliger. Den hjemlige, eksklusive fornemmelse, som disse natur-inspirerede nuancer giver, gør dem også perfekte til spa-miljøer, inkl. swimmingpool-omgivelser og saunaer.

De 16 nuancer rummer tre forskellige nuancer, der blandes og fordeles jævnt i gulvbelægningen oven på en top-farve. Resultatet er det konsistente, bløde udseende, som du vil forvente og ønsker af et hjemligt interiør.

Med sit spektrum af 36 nuancer tilbyder Altro Aquarius designfleksibilitet uanset projektet.

Referenser

"Altro Aquarius ser perfekt ud, farven er den helt rigtige, det føles herligt under fødderne, og tilbagemeldingerne har været meget positive omkring alle aspekter, herunder rengøringen. Det har helt bestemt vist sig at være det rigtige valg, og det har medvirket til at ændre vores omklædningsområder til noget, vi er rigtig stolte af."
Ron Stewart
STV Sports Facilities Manager, University of Bath